Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
25 Ιουνίου 2013


Η Coy Mathis είναι ενα τρανσέξουαλ εξάχρονο κορίτσι (που γεννήθηκε ως αγόρι), η οποία πρόσφατα αγωνίστηκε για το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί την τουαλέτα των κοριτσιών στο σχολείο της. 
Το δημοτικό Σχολείο του Κολοράντο έκανε διακρίσεις στην νεαρή, όταν της αρνήθηκε  την πρόσβαση της στις τουαλέτες των κοριτσιών στο σχολείο.
Το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του Κολοράντο αποφάνθηκε υπέρ της μαθήτριας του δημοτικού σχολείου, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση της να χρησιμοποιεί την τουαλέτα των κοριτσιών δημιούργησε «ένα περιβάλλον που είναι αντικειμενικά και υποκειμενικά εχθρικό, απειλητικό ή επιθετικό."
Το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων είδε δικαίως αυτό ως διάκριση, και κατέστησε δυνατό για μια τέτοια δυσμενή διάκριση να λάβει τέλος. Η μητέρα της Coy είπε τα εξής:
"Τα σχολεία δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις εναντίον των μαθητών τους, και είμαστε ενθουσιασμένοι που η Coy μπορεί να επιστρέψει πίσω στο σχολείο της. 
Το μόνο που θέλαμε για την Coy ήταν να θεραπευτεί, να είναι το ίδιο όπως και τα άλλα μικρά κορίτσια. Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα. "
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger