Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ: 22 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑΕπιμέλεια άρθρου Vagedim

18 Ιουλίου 2013


22 παιδιά είναι νεκρά μέχρι στιγμής στο χωριό Dharmasati Gandaman, στην πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας.Η αιτία δεν είναι κάποια μεταδοτική ασθένεια ή κάποιος παράξενος ιός, αλλά το σχολικό τους γεύμα.  
Ολα τα παιδιά έφαγαν από το δωρεάν μεσημεριανό γεύμα του σχολείου. Σαράντα επτά αρρώστησαν και 28 βρίσκονται σε νοσοκομεία της περιοχής.
Το πρόγραμμα για το δωρεάν γεύμα έχει σχεδιαστεί τόσο για την καταπολέμηση της πείνας, αλλά και για την αύξηση της σχολικής φοίτησης στο φτωχό χωριό. Αναφέρεται ως Μεσημεριανό  γεύμα και ξεκίνησε το 1925. Όμως, οι επικριτές λένε, είναι μαστίζεται από την κακή υγιεινή.
Μετά το θάνατο των παιδιών , ξέσπασαν διαδηλώσεις. Οι γονείς ενώθηκαν με τους διαδηλωτές και τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν.
"Οι γιατροί που έχουν παρακολουθήσει την κατάσταση, είναι της προσωρινής γνώμης ότι η μυρωδιά που βγαίνει από τα σώματα των παιδιών υποδηλώνει ότι τα τρόφιμα περιείχαν οργανικό φώσφορο, που είναι μια δηλητηριώδης ουσία,", δήλωσε ο υπουργός παιδείας."
Τώρα, οι ερευνητές πρέπει να ανακαλύψουν αν ο φώσφορος ήταν τυχαίο περιστατικό ή ήταν σκόπιμο."
Ο Οργανοφώσφορος είναι ένα είδος εντομοκτόνου. Χρησιμοποιείται επίσης σε χημικό πόλεμο και συνδέεται με την αυτοκτονία στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger