Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ 76 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
16 Ιουλίου 2013


Khan Wars


Οι παλαιοντολόγοι στη Γιούτα δήλωσαν ότι βρήκαν το απολίθωμα ενός άγνωστου δεινόσαυρου - ένα παράξενο κερασφόρο πλάσμα που περιπλανιόταν σε μια ήπειρο νησί γνωστό ως Laramidia.

Εχει βαπτιστεί με το όνομα Nasutoceratops titusi, το πλάσμα έζησε κατά την Ύστερη Κρητιδική περίπου 76 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ανήκε στην οικογένεια των φυτοφάγων ceratops, εκ των οποίων και ο περίφημος Τρικέρατος ήταν μέλος.


Ο Nasutoceratops titusi, είναι «αξιοσημείωτος» ακόμη και για το γένος ceratops, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Το κρανίο του - αποκαλύφθηκε σχεδόν ανέπαφο - περιλάμβανε ενα υπερμεγέθη ρύγχος, εξαιρετικά μακρύ, πτερύγια -όπως τα κέρατα που έπεφταν προς τα εμπρός πάνω από τα μάτια, και ένα οστεώδες διακοσμητικό στοιχείο στη βάση του κεφαλιού.


Από την άκρη του κέρατου ως την άκρη της ουράς, είναι περίπου τέσσερα μέτρα.
"Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να υπολογίσουμε πώς τόσα πολλά διαφορετικά είδη γιγαντιαίων ζώων κατάφεραν να συνυπάρξουν σε μια τόσο μικρή ήπειρο», σημείωσε ο Loewen. Το παρωνύμιο Ν. titusi είναι ένα υβρίδιο Ελληνικής και Λατινικής έννοιας. Η γενική ονομασία προέρχεται από το nasutus που στην Λατινική σημαίνει "μεγάλη μύτη", και ceratops , "κέρατα πρόσωπο" στην ελληνική 
Επίσης τιμούν τον Alan Titus, πρωτοπόρο στην παλαιοντολογία στο Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante , που αποτελείται από 1,9 εκατ. στρέμματα υψηλού εδάφους ερήμου στην κεντρική-νότια Γιούτα, όπου το απολίθωμα βρέθηκε το 2006.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό, Πρακτικά της Βασιλικής Κοινωνίας.
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger