Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ν.Τ.Π: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η.Π.Α/ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim

18 Ιουλίου 2013



H Ζιμπάμπουε, είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την επόμενη επιδρομή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για μια στρατιωτική επέμβαση. Είναι ανάμεσα στις μετρημένες στα δάχτυλα χώρες από τις συνολικά 54 της Αφρικής, που δεν έχουν ενσωματωθεί στη νέα αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Africa Command (AFRICOM), και βρίσκεται στο στόχαστρο της Δύσης.

Ο πρόεδρος Robert Mugabe, φοβάται  ότι θα έχει την ίδια μοίρα του δολοφονηθέντος ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και του Σαντάμ Χουσεΐν, που καταδικάστηκε σε θάνατο δι 'απαγχονισμού.

Σε ένα συλλαλητήριο στο στάδιο Chibuku στο Chitungwiza χθες, ο ηγέτης κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ότι προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς του, και είπε ότι παραμένει ακόμη στην εξουσία, γιατί έχει την υποστήριξη του λαού.

"Είδατε τι μας κάνουν οι λευκοί στην Αφρική;  Φίλοι μας όπως ο Καντάφι είχαν αρχίσει να ξεχνούν την αλληλεγγύη μας και είχαν την υποστήριξη των χωρών που βρίσκονταν σε ανάγκη, δειπνώντας με ανθρώπους όπως ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

«Όταν έφτασε η στιγμή, τον κατηγόρησαν εσφαλμένα και τον κατέστρεψαν στο φως της ημέρας."

Ο 89χρονος ισχυρός άνδρας είπε στους υποστηρικτές του, ότι η Δύση κυνηγούσε τον Καντάφι και τον Χουσεΐν σε θάνατο για να καταλάβουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες ».
«Έκαναν το ίδιο και με τον Σαντάμ Χουσεΐν υποστηρίζοντας ότι είχε όπλα μαζικής καταστροφής και τον κατηγόρησαν ψευδώς," δήλωσε ο Μουγκάμπε.

"Δείτε .... όλοι τους σκοτώθηκαν και αυτά τα έθνη βρίσκονται στο χάος καθώς οι άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους. Πρέπει να τονιστεί τι είναι αυτό που αναζητούν. Ακούτε να μιλούν για την απομάκρυνση του Μουγκάμπε, επειδή λένε ότι είναι το εμπόδιο για τους στόχους μας ".

Ο Σαντάμ, ο οποίος κυβέρνησε το Ιράκ 1967-2003, απαγχονίστηκε ξημερώματα Δεκεμβρίου του 2006 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενα δραματικό, βίαιο τέλος για έναν ηγέτη ο οποίος κυβέρνησε το Ιράκ  για τρεις δεκαετίες πριν είχε ανατραπεί από μια εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

Ο Μουγκάμπε, βρίσκεται στην εξουσία από το 1980, αναζητεί άλλη μια πενταετή θητεία, και επιδιώκει μια οικονομική κίνηση ενδυνάμωσης.

Ο Μουγκάμπε κατηγόρησε για ακόμη φορά τη Δύση για τα δεινά της χώρας, λέγοντας ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αχόρταγοι στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας και ως εκ τούτου αναζητούν μια «αλλαγή καθεστώτος» στη Ζιμπάμπουε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger