Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
25 Ιουλίου 2013


Στην δραστήρια μητρόπολη που ονομάζεται Σιγκαπούρη, όπου τα εξωτικά τρόφιμα αφθονούν, τα Αμερικανικά βαθύφωνα βατράχια έχουν γίνει κοινό στοιχείο σε πολλά εστιατόρια. Αλλά λίγοι έχουν ακούσει μέχρι πρόσφατα για τις σάλπιγγες των αμφιβίων που χρησιμεύουν ως τροφή ή φάρμακο.
Παραδόξως, σε αυτό το μέρος του κόσμου, οι επισκέπτες υποδέχονται αυτή την εξωτική τροφή που είναι γνωστή στους ντόπιους ως "Hashima.« Και ενώ πολλοί λάτρεις του Hashima βρίσκουν ασυνήθιστη την απόλαυση στους ουρανίσκους τους, πολλοί έχουν ελάχιστη εώς καμία ιδέα απο τι είναι κατασκευασμένο το Hashima .
Αυτή η μαγειρική τάση οφείλει τη δημοτικότητά της στο μοναδικό αγρόκτημα βατράχων της Σιγκαπούρης, όπου η ιδιοκτήτρια, Chelsea Wan, μαζί με την οικογένειά της ζει κοντά σε ένα διώροφο μπανγκαλόου. Ο πατέρας της, ξεκίνησε την αναπαραγωγή απο βατράχια στη δεκαετία του 1970, περίπου την εποχή που η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ενθάρρυνε την αύξηση στην εναλλακτική κτηνοτροφία.
Η Μις Wan αμέσως ανέλαβε τις δραστηριότητες της οικογένειας μετά την αποφοίτησή της το 2006, και δεν ενδιαφερθηκε για μια πιο «σικ» εργασία γραφείου.
Σήμερα, θυμάται έντονα τον τρόπο, κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, οι φίλοι της, της έκαναν πλάκα για την οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά η 29-χρονη ξεπέρασε τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις για την επιλογή του αντισυμβατικό εμπορίου βατράχων, και την πώληση σαλπιγγών για τροφή.
Ήταν το 1999 όταν η οικογένεια άρχισε να προωθεί το Hashima, το οποία ήταν ήδη δημοφιλές στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας. Αν και οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών, ήταν πενιχρές, η πωλήσεις για το προϊόν άρχισαν να ανεβαίνουν το 2011.
Η Μις Wan τώρα με υπερηφάνεια διηγείται πώς κάνει τη συλλογή και τον καθαρισμό των βατράχων από μόνη της, κερδίζοντας περίπου 3.000 δολάρια το μήνα, καθώς τον ελεύθερο χρόνο της καλλιεργεί φύλλα γλυκοπατάτας και αναπαραγωγή τιλάπιας.
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger