Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΚΑΙ 6000 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ




Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
30 Αυγούστου 2013




Ένας χιτώνας της Εποχής του Σιδήρου είναι ένα από τα ευρήματα που βρέθηκαν κάτω από το λιωμένο χιόνι στα νορβηγικά βουνά.

Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν Νεολιθικά βέλη και υπολλείματα τόξου, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 6000 ετών.

Τα χιόνια στα νορβηγικά βουνά, και αλλού, λιώνουν γρήγορα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει τώρα ένα κόσμο καλά διατηρημένό με  νέες ανακαλύψεις.

Τα ευρήματα  δημοσιεύονται σε δύο έγγραφα σε περιοδικό αρχαιολογίας.

"Το νέο εύρημα έχει μεγάλη σημασία για την ένδυση και την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και πώς αυτά αντανακλούν την αλληλεπίδραση μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και του ρωμαϊκού κόσμου", δήλωσε η Marianne Vedeler από το Πανεπιστήμιο του Όσλο, της Νορβηγίας, η οποία ανέλυσε:

Ο χιτώνας, που βρέθηκε στο νορβηγικό παγετώνα Lendbreen, εν μέρει έχει λευκανθεί από τον ήλιο και την έκθεση στον άνεμο. Έδειξε σκληρή φθορά και είχε επισκευαστεί με δύο κομμάτια.
Αυτό έγινε μεταξύ 230 και 390 μ.Χ. και είναι ένας από ένα αριθμό χιτώνων που υπάρχει από την περίοδο αυτή. 

Δύο διαφορετικά υφάσματα υπήρχαν και οι ίνες τους αποκάλυψαν ότι και τα δύο έγιναν από μαλλί αρνιού ή μαλλί από ενήλικα πρόβατα.

«Ο χιτώνας Lendbreen είναι μια πρώτη γεύση από ενα είδος ζεστών ρούχων που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς ταράνδων. Δεν είχε κουμπιά, έμπαινε απλά πάνω από το κεφάλι σαν ένα πουλόβερ," είπε η Δρ Vedeler. 

"Η επιδιόρθωση δείχνει ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο στάδιο ζωής του χιτών.  Μάλιστα, ο κυνηγός που το εγκατέλειψε μπορεί να μην ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του."

Τα βέλη και τα υπολλέιματα απο τόξο ήταν πολύ μεγαλύτερα και βρίσκονται επίσης στο χιόνι - φυσικές περιοχές χιονιού που λιώνουν απο τον ήλιο.

atheatignosi 

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger