Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΑΚΑΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ



Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
26 Σεπτεμβρίου 2013



Το απολίθωμα ενός προϊστορικού ψαριού Entelognathus primordialis, που υπήρχε περίπου 419 εκατομμύρια χρόνια πριν, βρέθηκε σε έναν αρχαίο σχηματισμό του βυθού Kuanti που βρίσκεται στον νομό Quijing στη νοτιοδυτική Κίνα. Η ανακάλυψη αυτού του απολιθωμένου ψαριού παρέχει μια εικόνα για το πώς τα σπονδυλωτά εξελίχθηκαν με την πάροδο μιας χρονικής περιόδου.
Η ανάλυση του 8-ιντσών μήκος και καλά διατηρημένου απολιθώματος αποκαλύφθηκε ότι άνηκε στα πλακόδερμα. Τα πλακόδερμα διέθεταν ενα οστεώδη κρανίο και σαγόνι, όπως τα περισσότερα από τα σπονδυλωτά συμπεριλαμβανομένων των θηλαστικών. Είχαν ένα ράμφος, όπως το σαγόνι που ήταν κατασκευασμένο από πλάκες οστών και στην ιστορία εξέλιξης των πλακόδερμων ήταν το πρώτο ψάρι έχοντας σιαγόνες που επιβίωσαν στις θάλασσες Silurian της Κίνας περίπου 430 - 360.000.000 χρόνια πριν, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό  Nature.
Λέγεται ότι όλα τα σπονδυλωτά ανήκουν στην ομάδα των γναθοστομάτων-μια ομάδα έχοντας σιαγόνες σπονδυλωτών. Στο παρελθόν, αυτή η οικογένεια διαιρείται σε δύο ομάδες-τα κοκκαλόψαρα όπως οι καρχαρίες και τα οστεώδη ψάρια και άλλα τέσσερα έχων μέλη ζώα συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ο κοινός πρόγονος αυτών των γναθοστομάτων ήταν παρόμοια με τα κοκκαλόψαρα.
Οι επιστήμονες υπέθεσαν τότε ότι τα πλακόδερμα χάθηκαν στην εξελικτική ιστορία και επίσης πιστεύεται ότι οι τελευταίοι κοινοί πρόγονοι των υπαρχόντων σπονδυλωτών με σιαγόνες  στερήθηκαν τις γνάθους και ήταν παρόμοια με καρχαρίες με σκελετούς από χόνδρο.
"Η θεωρία έλεγε ότι τα οστεώδη ψάρια εξελίχθηκαν αργότερα, ανεξάρτητα αναπτύσσοντας μεγάλα οστά του προσώπου και εφευρίσκοντας το «σύγχρονο» σαγόνι.  Τέτοια ψάρια είχαν κυριαρχήσει στις θάλασσες και τελικά οδηγήθηκαν σε σπονδυλωτά της γης»,  δήλωσε ο  Έλιοτ Barford του Nature News.
Η μελέτη οδήγησε τον Min Zhu, παλαιοντολόγο στο Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας του Πεκίνου, λέγοντας ότι τα ψάρια είχαν μικρότερα οστά τοποθετημένα με έναν πολύπλοκο τρόπο που είναι η permaxilla.
Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα λέγοντας , "Υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ότι τα σύγχρονα οστεώδη δημιουργήθηκαν με τους αρχέγονους προγόνους Ε.  Αυτό θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι μοιάζουν περισσότερο με τον τελευταίο κοινό πρόγονο της ζωής σπονδυλωτών με σιαγόνα απ ό, τι νομίζαμε και ότι οι καρχαρίες είναι λιγότερο πρωτόγονοι.
atheatignosi

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger