Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ "ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ



Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
26 Οκτωβρίου 2013

«Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας της Πολωνίας έχει έρθει κάτω από ένα κύμα καταδίκης ότι τα παιδιά είναι εν μέρει υπεύθυνα για την σεξουαλική κακοποίηση τους από ιερείς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Jozef Michalik, επικεφαλής της επισκοπής της Πολωνίας, σχολίασε τις αποκαλύψεις για τους πολωνούς ιερείς παιδεραστές. Ένα παιδί από μια ταραγμένη οικογένεια, δήλωσε ο Michalik  στους δημοσιογράφους, "επιδιώκει την εγγύτητα με άλλους και μπορεί να χαθεί και μπορεί να εμπλέκεται  πάρα πολύ με το άλλο  πρόσωπο".
Τα λόγια του προκάλεσαν σάλο -και ο Michalik αμέσως προσπάθησε να τα μπαλώσει ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι παρεξηγήθηκε. Είπε ότι δεν υπονοούσε ότι τα παιδιά ως θύματα ήταν με οποιονδήποτε τρόπο υπεύθυνα. Αλλά ότι η ζημιά είχε γίνει.
Απλοί πολίτες και πολιτικοί εκφράζουν την οργή τους, ​​και μια έντονη συζήτηση συνεχίζεται δύο εβδομάδες αργότερα. Τα μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι ο Michalik υποστήριξε έναν ιερέα που είχε καταδικαστεί το 2004 για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, καθώς και ένα από τα θύματα του ιερέα είπε ότι ήταν τρομοκρατημένος από τις τελευταίες παρατηρήσεις του Michalik.
Τα σχόλια του Αρχιεπισκόπου ανάγκασαν την επισκοπή να δηλώσει ότι η Εκκλησία της Πολωνίας έχει "μηδενική ανοχή" για την παιδοφιλία , και η διαμάχη οδήγησε έκτοτε τον  επίσκοπο Michalik να ζητήσει συγγνώμη για τους «ιερείς που έχουν βλάψει παιδιά".

atheatignosi

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger