Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑΝΚΑ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ {ΒΙΝΤΕΟ}Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 

Πηγή: Αθέατη γνώση
10 Οκτωβρίου 2013Αυτή η κοινότητα στη νοτιοανατολική Κίνα είναι τα σπίτια για 7.000 ψαράδες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τη σύγχρονη ζωή, παραμένοντας στα παραδοσιακά πλωτά σπίτια τους στη θάλασσα.

Οι άνθρωποι Tanka, που ονομάζονται επίσης και οι άνθρωποι με τις βάρκες ή «οι τσιγγάνοι της θάλασσας»
μπορούν να επισημανθούν απο τη δυναστεία των Τανγκ, όπου ντόπιοι ψαράδες εγκαταστάθηκαν στα σκάφη τους για να αποφευχθεί το χάος του πολέμου στην ηπειρωτική χώρα.

Το πλωτό χωριό των ψαράδων βρίσκεται στην πόλη Ningde στην επαρχία Fujian νοτιοανατολικά της Κίνας.
Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Fujian και το μεγαλύτερο λασπότοπο στην Κίνα, που φιλοξενεί χιλιάδες οικογένειες Tanka που ζουν σε αλιευτικά σκάφη ή σε πλωτά σπίτια για πολλές γενιές.

Οι συνήθειες της ζωής τους χρονολογούνται από τη δυναστεία των Τανγκ, περίπου το 700 Π.Χ, όταν ψαράδες στην ανατολική Fujian εγκαταστάθηκαν με τις βάρκες τους για να αποφευχθεί το χάος που προκλήθηκε από τον πόλεμο.

Οι αλιείς αυτοί ονομάστηκαν «τσιγγάνοι της θάλασσας», 
περπατώντας σπάνια στην ηπειρωτική χώρα, και αντ'αυτού ζώντας τις ζωές τους στο κύμα.
Πριν από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι «τσιγγάνοι της θάλασσας» δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε στην ξηρά ή να παντρευτούν ανθρώπους που ζούσαν κατά μήκος της παραλίας.

Τα πάντα, από γάμους, νεκρικές τελετές πραγματοποιούνταν μέσα στις βάρκες.

Τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι αλιείς έχουν αρχίσει να χτίζουν σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής.

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς προτιμούν να εξακολουθούν να ζουν στα πλωτά σπίτια τους, όπως είναι η παράδοση του λαού τους.

Δείτε το βίντεο
atheatignosi
Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger