Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ



Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 

Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Οκτωβρίου 2013



Ένας Αμερικανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι έκανε μια αμφιλεγόμενη ανακάλυψη που αποδεικνύει ότι ολόκληρη η ιστορία του Ιησού αποτελείτο από τους Ρωμαίους αριστοκράτες.

Ο Joseph Atwill ισχυρίζεται ότι ο Χριστιανισμός δεν ξεκίνησε ως θρησκεία, αλλά αντ 'αυτού δημιουργήθηκε ως ένα εξελιγμένο εργαλείο προπαγάνδας για να κατευνάσει τα θέματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Λέει ότι παρατήρησε ένα μοτίβο όταν μελετούσε το μόνο επιζών έργο του πρώτου αιώνα Ιουδαία, που ισχυρίζεται οτι περιέχει δεκάδες παραλληλισμούς ανάμεσα στη ζωή ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα και του Ιησού στην Καινή Διαθήκη.

Ο κ. Atwill υποστηρίζει ότι αυτές οι "αρχαίες ομολογίες" παρέχουν τη «σαφή ένδειξη» ότι η βιογραφία του Ιησού «στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένη απο προηγούμενες ιστορίες, αλλά κυρίως για τη βιογραφία ενός Ρωμαίου Καίσαρα».

Ο κ. Atwill δέχεται ότι η θεωρία του θα διαταράξει κάποιους πιστούς, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνει δεκτή σε εύθετο χρόνο.


Αλλά ο ακαδημαϊκός καθηγητής για την  Αγία Γραφή JamesCrossley,από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σύγκρινε τη θεωρία του κ. Atwill's με ένα βιβλίο μυθιστοριογραφίας του Dan Brown.

Πρότεινε επίσης ότι οι θεωρίες δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά από τους εμπειρογνώμονες.


Ο κ. Crossley, δήλωσε: «Οι άνθρωποι συζητούν σχετικά με το πόσο μπορούμε να γνωρίζουμε για τον Ιησού, αλλά η ιδέα ότι οι Ρωμαίοι εφηύραν τις ιστορίες για τον Ιησού είναι έξω από τον ακαδημαϊκό κόσμο.

Πρόσθεσε ότι αυτό το είδος της θεωρίας μπορεί να είναι «ενοχλητικό»στους ακαδημαϊκούς της θρησκείας.

Με τη θεωρία του, ο κ. Atwill είπε: «Σας παρουσιάζω τη δουλειά μου με κάποια αμφιθυμία, καθώς δεν θέλω να προκαλέσω άμεσα οποιαδήποτε ζημιά στους Χριστιανούς, αλλά αυτό είναι σημαντικό για τον πολιτισμό μας.

Οι «άγρυπνοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για το παρελθόν μας, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε πώς και γιατί οι κυβερνήσεις δημιουργούν ψευδείς ιστορίες και ψεύτικους θεούς.

«Συχνά το κάνουν για να αποκτήσουν μια κοινωνική τάξη που είναι ενάντια στα συμφέροντα των κοινών ανθρώπων».
atheatignosi

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger