Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΥΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ

Σε μια νέα παράξενη στροφή για τον όρο "δύσοσμο τυρί," ένα ζευγάρι επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά από προϊόντα τυριού που παράγονται από βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί από ορισμένα δύσοσμα μέρη του ανθρώπινου σώματος. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
25 Νοεμβρίου 2013

Τα κύρια θέματα μιας ασυνήθιστης τέχνης και επιστήμης ενός έργου που ονομάστηκε "Selfmade," τα τυριά θα περιέχουν καλλιεργημένα βακτήρια που θα συλλέγονται από τα πόδια, τον αφαλό, τα δάκρυα των ανθρώπων, ακόμη και τις μασχάλες. Η ιδέα ήρθε απο την επιστήμονα Χριστίνα Αγαπάκη και την συνάδελφό της εμπειρογνώμον στις μυρωδιές. Για να συλλάβουν και να εκθέσουν αυτό που είδαν ως διαφορά- μεταξύ του πώς οι άνθρωποι βλέπουν τα μικρόβια συνήθως που χρησιμοποιούται για να φτιάξουν το τυρί και τα μικρόβια που βρίσκονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα, και οι δύο τους αποφάσισαν απλά να τα συνδυάσουν.

Έτσι έβγαλαν μερικές αποστειρωμένες μπατονέτες και άρχισαν να συλλέγουν δείγματα από μια ποικιλία από μοναδικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών, επιστημόνων, ανθρωπολόγων ακόμη και τυροκόμων. 

Στη συνέχεια, πήραν αυτά τα δείγματα και δημιούργησαν μια ολόκληρη ποικιλία από δύσοσμα τυριά, τα οποία ήταν χαρακτηριστικά πρόσφατα στο δικό τους έκθεμα στο Science Gallery στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία. 

"Όπως και το ανθρώπινο σώμα, κάθε τυρί έχει ένα μοναδικό σύνολο μικροβίων που μεταβολικά διαμορφώνουν μια μοναδική οσμή, "εξήγησε στους καλλιτέχνες σχετικά με τη μεθοδολογία της εργασίας τους. 

"Οι οσμές του τυριού υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία που χαρακτηρίζεται από τη χρήση χρωματογραφίας αερίου-φασματομετρίας ανάλυση μάζας υπερκείμενης φάσης, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση και / ή ποσοτικοποίηση απο πτητικές οργανικές ενώσεις που υπάρχουν σε ένα δείγμα." 

Δεδομένου ότι τα τυριά τείνουν να πάρουν τις μοναδικές οσμές των μικροβίων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους , η Αγαπάκη και η Tolaas είχαν ελπίσει να μιμηθούν ουσιαστικά τη διαδικασία αυτή με ανθρώπινα μικρόβια. 

Και ήταν επιτυχημένη, έχοντας δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά τυριών που θα χρησιμεύσουν σε ανθρώπους από τους οποίους προήλθαν. "Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μερικές φορές οι οσμές του τυριού και οι οσμές του σώματος είναι παρόμοιες», δήλωσε η Αγαπάκη στο περιοδικό Dezeen. "Αλλά όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί, μείναμε έκπληκτες από το πόσο όχι μόνο το τυρί και τα δύσοσμα μέρη του σώματος όπως τα πόδια μοιράστηκαν παρόμοια μόρια οσμών, αλλά επίσης οτι έχουν παρόμοιους μικροβιακούς πληθυσμούς. "

atheatignosi

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger