Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΨΑΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ 2000 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ {ΒΙΝΤΕΟ}

Ένα σπάνιο χάλκινο άγαλμα του Ελληνα θεού Απόλλωνα εμφανίστηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού είχε χαθεί για αιώνες, όπου εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως από την αστυνομία. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Φεβρουαρίου 2014

Προς μεγάλη απογοήτευσή τους, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν στα χέρια τους το έργο τέχνης, και αντ' αυτού στηρίζονται σε μερικές θολωμένες φωτογραφίες από το σχεδόν ανέπαφο άγαλμα του θεού που πετάχτηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 5ου και του 1ου αιώνα π.Χ., γεγονός που το καθιστά τουλάχιστον 2.000 ετών. 

Jean-Michel de Tarragon, Ιστορικός απο τη γαλλική Βιβλική και Αρχαιολογική Σχολή της Ιερουσαλήμ: 

"Ξέρετε, αυτό είναι μοναδικό. Κατά κάποιο τρόπο μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει τιμή. Δεν υπάρχει καμία τιμή. Είναι όπως όταν οι άνθρωποι λένε ποια είναι η τιμή της ζωγραφικής της Τζοκόντα στο Μουσείο του Λούβρου. Δεν υπάρχει τιμή, είναι μοναδικό. " 

Το αποχρωματισμένο πράσινο και καφετί άγαλμα απεικονίζει τον θεό ως νεαρό άνδρα, όρθιο με ενα απλωμένο χέρι.

Ένας ντόπιος ψαράς λέει ότι 'επιασε το 500 κιλών θεό από τον πυθμένα της θάλασσας τον περασμένο Αύγουστο, και το μετέφερε στο σπίτι σε ένα γαϊδουράκι, αγνοώντας τη σημασία του.

Κάποιοι άλλοι κατάλαβαν την αξία του, καθώς το άγαλμα εμφανίστηκε για λίγο στο Ebay με τιμή 500,000 δολάρια - πολύ κάτω από την πραγματική του αξία. Η αστυνομία από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς , που κυβερνά το απομονωμένο παλαιστινιακό έδαφος, το κατέλαβε και λένε ότι ερευνούν την υπόθεση γρήγορα.

Προς μεγάλη απογοήτευσή τους, οι αρχαιολόγοι δεν ήταν σε θέση να πάρουν στα χέρια τους τον Απόλλωνα, και αντ 'αυτού βολεύτηκαν με μερικές θολές φωτογραφίες της άθικτης θεότητας, που βρίσκεται απλωμένο πάνω σε μια κουβέρτα ζωγραφισμένη με Στρουμφάκια.

"Είναι πολύ, πολύ σπάνιο να βρεθεί ένα άγαλμα που δεν είναι από μάρμαρο ή πέτρα, αλλά απο μέταλλο," δήλωσε ο Jean-Michel στην τηλεόραση του Reuters.

Η φαινομενικά άριστη κατάσταση του θεού δείχνει ότι αποκαλύφθηκε στη στεριά και όχι στη θάλασσα, και ότι η πραγματική θέση όπου ανακαλύφθηκε δεν αποκαλύφθηκε για να αποφευφχθούν τα επιχειρήματα κατά της ιδιοκτησίας.




"Δεν βρέθηκε στην παραλία ή στη θάλασσα ... είναι πολύ καθαρό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αποκαλυπτικά σημάδια από παραμόρφωση του μετάλλου ή πεταλίδες που βλέπει κανείς συνήθως σε στοιχεία βγαλμένα από το νερό.

Ο Παλαιστίνιος ψαράς Joudat Ghrab λέει μια διαφορετική ιστορία. Ο 26-χρονος πατέρας δύο παιδιών είπε ότι είδε μια ανθρώπινη μορφή να βρίσκεται στα ρηχά νερά γύρω στα 100 μέτρα ακριβώς βόρεια των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ενα άσχημα καμένο σώμα, αλλά όταν βούτηξε για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά κατάλαβε ότι ήταν ένα άγαλμα. Λέει ότι τον ίδιο και τους συγγενείς του, τους πήρε τέσσερις ώρες για να σύρουν το «θησαυρό» στην ξηρά.

"Ένιωσα ότι ήταν κάτι που στάλθηκε σε μένα απο το Θεό". " Η οικονομική μου κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και είμαι σε αναμονή για την αμοιβή μου."

Ο ψαράς λέει ότι έκοψε ένα από τα δάχτυλα για να το πάει σε έναν εμπειρογνώμονα μετάλλων, νομίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε γίνει από χρυσό. Εν αγνοία του, ένας από τους αδελφούς του, έκοψε άλλο ενα δάχτυλο για να το ελέγξει. Αυτό το έλιωσε σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Τα μέλη της οικογένειας που ανήκουν σε μια πολιτοφυλακή της Χαμάς σύντομα ανέλαβαν την ευθύνη του αγάλματος, και κάποια στιγμή ο Απόλλωνας εμφανίστηκε στο Ebay.

Αξιωματούχοι στο υπουργείο Τουρισμού της Γάζας δήλωσαν στο Reuters ότι το άγαλμα δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινό έως ότου η ποινική έρευνα ολοκληρωθεί για οποίος προσπάθησε να το πουλήσει.

Ωστόσο, ο Ahmed Al-bursh, διευθυντής του υπουργείου αρχαιολογίας, είπε ότι είχε δει και υποσχέθηκε στον ψαρά ότι θα πάρει την αμοιβή του και το ζήτημα επιλύθηκε.

«Είναι ένας πολύτιμος θησαυρός, μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη", δήλωσε ο bursh. Μόλις το άγαλμα απελευθερώθηκε από την αστυνομία, το υπουργείο σχεδιάζει να το επισκευάσει και να το θέσει πρός επίδειξη στη Γάζα.

"Διεθνείς οργανισμοί έχουν επίσης επικοινωνήσει μαζί μας και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τη διαδικασία επιδιόρθωσης», είπε, προσθέτοντας ότι ένα μουσείο στη Γενεύη και το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θέλει να το νοικιάσει.

Τώρα όσον αφορά τους δικούς μας εθνοπροδότες στην Ελλάδα , δεν περιμένω καμία κίνηση ενδιαφέροντος απο κανέναν. Πιστεύω να καταλαβαίνεται τι ιστορικής σημασίας είναι το άγαλμα ....  Ηδη τα ξένα κράτη επιθυμούν να το φιλοξενήσουν στα μουσεία τους. Τα δικά μας λαμόγια ούτε άχνα. Αίσχος!!!

Δείτε το βίντεο



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger