Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Τι είναι το ΔΝΤ;
"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα δημιουργήθηκαν το 1944 σε μια διάσκεψη στο Bretton Woods του New Hampshire, και βασίζονται τώρα στην Ουάσιγκτον, DC.    
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
4 Φεβρουαρίου 2014

Το ΔΝΤ είχε αρχικά σχεδιαστεί για την προώθηση της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας
και την παροχή των χωρών μελών της με βραχυπρόθεσμα δάνεια ώστε να μπορεσούν να κάνουν εμπόριο με άλλες χώρες (την επίτευξη του ισοζυγίου πληρωμών). 
Από την κρίση χρέους το 1980, το ΔΝΤ έχει αναλάβει το ρόλο της διάσωσης των χωρών κατά τη διάρκεια οικονομικών κρίσεων (που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την κερδοσκοπία νομίσματος στα παγκόσμια καζίνο της οικονομίας), με πακέτα δανείων έκτακτης ανάγκης που συνδέονται με ορισμένες προϋποθέσεις, που συχνά αναφέρονται ως πολιτικές διαρθρωτικής προσαρμογής (ΠΔΠ). 

Το ΔΝΤ λειτουργεί πλέον σαν ένας παγκόσμιος τοκογλύφος, ασκώντας τεράστια επιρροή επί των οικονομιών σε πάνω από 60 χώρες. Οι χώρες αυτές πρέπει να ακολουθήσουν τις πολιτικές του ΔΝΤ να πάρουν δάνεια, διεθνή βοήθεια, ακόμη και την απαλλαγη του χρέους. 


Κατά συνέπεια, το ΔΝΤ αποφασίζει πόσες χώρες χρεωστών μπορούν να ξοδεψουν στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, και την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΔΝΤ είναι ένα από τα ισχυρότερα όργανα στη γη που ελάχιστοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί.»



Οπως ξέρετε εδώ και πολύ καιρό υπάρχει μια συνεχής και σκόπιμη προσπάθεια από ξένες δυνάμεις να ηγηθούν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης της κρατικής δομής της.
Υπάρχει μια μακρά ιστορία των έγχρωμων επαναστάσεων στην Ουκρανία που πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1990.
Το κίνημα διαμαρτυρίας στο Κίεβο φέρει μια αξιοσημείωτη ομοιότητα με την «Πορτοκαλί Επανάσταση» του 2004, η οποία υποστηρίχτηκε κρυφά από την Ουάσιγκτον. Το 2004 «Η Πορτοκαλί Επανάσταση» οδήγησε στην αποπομπή του φιλορώσου πρωθυπουργού Βίκτορ Γιανούκοβιτς, αιχμή του δόρατος στην εξουσία της Δυτικής κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο και της πρωθυπουργού Τζούλια Τιμοσένκο.
Για μια ακόμη φορά ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς είναι ο στόχος ενός προσεκτικά ανεβασμένου"κινήματος διαμαρτυρίας υπέρ της ΕΕ". Η τελευταία δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του προέδρου Γιανούκοβιτς να ακυρώσει την «συμφωνία σύνδεσης» με την ΕΕ.
Οι μηχανισμοί παρεμβολής είναι από ορισμένες απόψεις διαφορετικοί από εκείνους του 2004. Οι διαδηλώσεις υποστηρίζονται άμεσα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο (με αξιωματούχους της ΕΕ να συμμετέχουν ενεργά) και όχι από την Ουάσιγκτον:
"Τα κόμματα της δεξιάς που οδηγούν τις διαδηλώσεις, σε συντονισμό με τους υπαλλήλους και τους πολιτικούς της ΕΕ έχουν καλέσει για ένα" εκατομμύρια ανθρώπους σε πορεία. "Τελικά, περίπου 250.000 έως 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία (Ανεξαρτησίας) Μαϊντάν.
 Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Κίεβο από την "έγχρωμη επανάσταση" του 2004 που διοργανώθηκε από τις ΗΠΑ και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό-τη λεγόμενη Πορτοκαλί Επανάσταση που ανέτρεψε τον φιλορώσο Γιανούκοβιτς και έφερε το φιλοδυτικό δίδυμο του Προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο και της πρωθυπουργού Τζούλια Τιμοσένκο στην εξουσία.


Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2004, επικεντρώνεται στην «Πορτοκαλί Επανάσταση» Οκτώβριος-Νοέμβριος του 2004 και στρέφεται κατά τον τότε πρωθυπουργό Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ενώ παρέχει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τον ύπουλο ρόλο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιβολή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της οικονομικής πολιτικής εξ ονόματος της «Συναίνεσης της Ουάσιγκτον».
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger