Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ερευνητές μόλις ανακάλυψαν ότι τα φλαβονοειδή που προέρχονται από τά κοινά κρεμμύδια επιβραδύνουν το ρυθμό ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποντίκια εξίσου αποτελεσματικά με ένα φάρμακο χημειοθεραπείας. 


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
17 Μαρτίου 2014

Και ενώ τα ποντίκια στο χημειο είδαν την LDL χοληστερόλη τους να ανεβαίνει (μια πιθανή παρενέργεια του φαρμάκου), τα ποντίκια στο εκχύλισμα κρεμμυδιού πράγματι είδαν τα επίπεδα της LDL τους να έχουν πέσει.






Τα Φλαβονοειδή από το κρεμμύδι καθυστερούν την ανάπτυξη του όγκου κατά 67% σε ζώντα οργανισμό

Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές τάισαν τρεις διαφορετικές δόσεις φλαβονοειδών που εξάγονται από το κρεμμύδι, ένα από του στόματος φάρμακο chemo, ή αλατούχο διάλυμα (ως έλεγχο) στους ποντικούς, μαζί με μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Η λιπαρή διατροφή χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει υψηλά λίπη και χοληστερόλη (υπερλιπιδαιμία) στο αίμα, δεδομένου ότι αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, και πολλοί άνθρωποι που ασθενούν από καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν αυτή την κατάσταση. 

Η υψηλότερη δόση του εκχυλίσματος κρεμμυδιού επιβράδυνε την ανάπτυξη των όγκων του παχέος εντέρου κατά 67% σε σύγκριση των ελέγχων μετά από τρεις εβδομάδες. Οι ποντικοί στο χημειο είχαν ανάπτυξη του καρκίνου τους που επιβραδύνθηκε κάπως περισσότερο, αλλά δεν υπήρξε καμία στατιστικά σημαντική διαφορά σε σύγκριση με την υψηλή δόση από το εκχύλισμα κρεμμυδιού. Ωστόσο, υπήρχε μια σημαντική διαφορά στις παρενέργειες που βίωσαν οι ποντικοί.

Φλαβονοειδή των Κρεμμυδιών: σημαντικά οφέλη χωρίς παρενέργειες

Τα χημικά φάρμακα είναι γνωστό ότι φέρουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες, και το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη μελέτη δεν ήταν η εξαίρεση - πάνω από 100 πιθανές παρενέργειες είναι γνωστές, συμπεριλαμβανομένου του κώματος, προσωρινή τύφλωση, απώλεια της ικανότητας να μιλήσεις, σπασμοί, παράλυση και κατάρρευση. 

Είναι επίσης γνωστό ότι το φάρμακο της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει υπερλιπιδαιμία (υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή / και τριγλυκεριδίων) στους ανθρώπους και αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τα ποντίκια - τα επίπεδα χοληστερόλης τους κατά μέσο όρο LDL ανέβηκαν σημαντικά. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το εκχύλισμα κρεμμυδιών είχε την αντίθετη επίδραση και χαμήλωσε σημαντικά τα επίπεδα LDL των ποντικιών. Πιο εντυπωσιακά, οι ποντικοί που πήραν εκχύλισμα κρεμμυδιού είχαν επίπεδα ολικής χοληστερόλης και απολιποπρωτεΐνης Β που ήταν σημαντικά χαμηλότερα (τουλάχιστον 60% χαμηλότερα για το καθένα) από τους ελέγχους σχετικά με την υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτα. 

Τίποτα από αυτά δεν είναι εκπληκτικό. Τα κρεμμύδια είναι γνωστό ότι έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τα λίπη στο αίμα, και σε μια πρόσφατη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή, το εκχύλισμα από φλοιό κρεμμυδιού μείωσε σημαντικά την ολική χοληστερόλη, LDL χοληστερόλη και τον αθηρωματικό δείκτη σε υγιείς νεαρές γυναίκες μετά από μόλις δύο εβδομάδες. 

Αλλά πόσο κρεμμύδι χρειαζόμαστε για μια ευεργετική επίδραση κατά του καρκίνου ; 

Δυστυχώς, οι συντάκτες της μελέτης στα ποντίκια δεν αποκαλύπτουν ποια ποσότητα εκχυλίσματος χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη από την Ευρώπη δίνει κάποιες ενδείξεις ως προς το ποια δοσολογία κρεμμυδιών μπορεί να έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση.

Το κρεμμύδι παλεύει πολλούς τύπους καρκίνου - στη σωστή δόση

Σκόρδα, πράσα, φρέσκα κρεμμύδια, ασκαλώνια, τα κρεμμύδια  (ή πράσινα κρεμμύδια - τα οποία είναι νέα κρεμμύδια), είναι όλα τα λαχανικά άλλιουμ. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα λαχανικά προστατεύουν έναντι πολλαπλών καρκίνων. Ωστόσο, τα κρεμμύδια αναδύονται συχνά ως το πιο ισχυρό ενιαίο λαχανικό, απλά επειδή τρώμε περισσότερα από αυτά. Μια πρόσφατη μελέτη από την Ελβετία και την Ιταλία έχει ρίξει φως που πόσο πολύ χρειαζόμαστε. 

Η κατανάλωση μέχρι επτά μερίδες από κρεμμύδια την εβδομάδα είχαν ως επί το πλείστον ελάχιστες επιπτώσεις. Ωστόσο, η κατανάλωση περισσότερων από επτά μερίδες την εβδομάδα (μία μερίδα = 80 γραμμάρια) είχε τις ακόλουθες αξιοσημείωτες μειώσεις κινδύνου για καρκίνο σε αυτά τα σημεία: 

Στόμα και φάρυγγας: -84%
Λάρυγγας: -83%
Ωοθήκες: -73%
Προστάτης: -71%
Παχύ έντερο: -56%
Νεφρό: -38%
Στήθος: -25%

Όλες αυτές οι μειώσεις κινδύνου είχαν στατιστική σημασία, εκτός από τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος ήταν οριακά (Π = 0.08). Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι τα υγιή, ολόκληρα τρόφιμα που τρώμε συνήθως μπορούν να ασκήσουν σημαντική επίδραση στην υγεία μας εάν τρώμε απλά αρκετά από αυτά. Ίσως τα τρόφιμα είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger