Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ - Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το έδαφος μειώνεται έως και 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι το επίπεδο της θάλασσας που αυξάνεται στις παράκτιες μεγαλουπόλεις, αναφέρει μια νέα μελέτη.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
30 Απριλίου 2014

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Deltares στην Ουτρέχτη μελέτησαν την καθίζηση σε πέντε παράκτιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Τζακάρτα, της Νέας Ορλεάνης και της Μπανγκόκ

Η Βόρεια Τζακάρτα έχει βυθιστεί τέσσερα μέτρα τα τελευταία 35 χρόνια - μια πτώση από 10 έως 20 εκατοστά ανά έτος και οι εμπειρογνώμονες έχουν καλέσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

Η καθίζηση του εδάφους συμβάλλει σε μεγαλύτερες, μακρύτερες και βαθύτερες πλημμύρες.

Οι συνολικές ζημιές που οφείλονται στην καθίζηση παγκοσμίως υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

«Η πιο αυστηρή λύση και το καλύτερο είναι να σταματήσει η άντληση υπογείων υδάτων για πόσιμο νερό, αλλά στη συνέχεια, φυσικά, θα πρέπει να έχουμε μια νέα πηγή πόσιμου νερού για τις πόλεις αυτές. 

Ο Δρ Erkens, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών, εξήγησε ότι οι συνέπειες των πλημμυρών έχουν αυξηθεί λόγω των καθιζήσεων, καθώς υπάρχουν περιοχές που παραμένουν βαθιά κάτω από το νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η θάλασσα αυξάνεται κατά 3 έως 10mm το χρόνο. Το έδαφος μπορεί να φτάσει έως και τα 100 εκατοστά το χρόνο.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger