Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ - ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ «ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ «ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  νεοναζί από τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία ταξιδεύουν στην Ουκρανία  για να ενταχθούν σε αυτήν και να πολεμήσουν κατά των πολιτών της στην Ανατολή.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
1 Αυγούστου 2014


"Μάχονται με το Αζοφικό Τάγμα, μια ουκρανική ομάδα η οποία φέρει μια σημαία με τα ναζιστικά σύμβολα και ένας Σουηδός στρατιώτης λέει ότι θα αγωνιστεί για μια «λευκή Ουκρανία.»

Ακροδεξιοί εθελοντές έχουν ενταχθεί στις Υπέρ-Κίεβου δυνάμεις από την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία, καθώς και την Σουηδία.

Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι τέσσερις Σουηδοί έχουν προσχωρήσει στο τάγμα:

Η Αζόφ είναι μια ειδική δύναμη περίπου 300 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών εθελοντών στρατιωτών από όλη την Ευρώπη. 

Η δύναμη ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά δεν μάχεται στο πλευρό του εθνικού στρατού και αντ 'αυτού κατευθύνονται από υπερεθνικιστές.

Τέσσερις Σουηδοί εντάχθηκαν στην ομάδα. Ο Νεοναζί Μίκαελ Σκίλτ είναι ένας από αυτούς.

«Δεν αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ουκρανία», ανέφερε ο Anton Shekhotsov, ένας Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας που ερευνά τα δεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

«Το όραμα της Ουκρανίας είναι μια φασιστική δικτατορία »

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ακροδεξιό Κόμμα Σβομπόντα έχει σκοράρει με έξι θέσεις σε σημαντικά υπουργεία στην κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ. Το Σβομπόντα είναι ενα Νεοναζιστικό, ακροδεξιό, αντισημιτικό, Ρωσοφοβικό κόμμα με βάση την υποστήριξη στη Δυτική Ουκρανία.

Η πιο σημαντική θέση στην κυβέρνηση απαιτήθηκε από έναν συν-ιδρυτή της Σβομπόντα, τον Αντρέι Παρούμπιυ. Ανέλαβε το χρήσμα του Γραμματέα της επιτροπής ασφάλειας και Εθνικής Άμυνας , η οποία εποπτεύει το υπουργείο Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Αυτά τα Ναζιστικά σκουλίκια από το κόμμα Σβομπόντα που ανέφερα παραπάνω έχουν φιλικούς δεσμούς με την Ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή αυγή καταδικάζει το καθεστώς του Κιέβου, όμως υπό διαφορετικές συνθήκες στην ελλάδα πολύ πιθανόν να πρωτοστατούσε στις μάχες, και να έστελνε στο Κίεβο τις παραστρατιωτικές ομάδες της, αφού τους ενώνουν δεσμοί αίματος με τους Νεοναζί αδελφόυς τους στην Ουκρανία.

Ακολουθούν οι αποδείξεις  που συγκέντρωσε η Αθέατη γνώση από το "Εθνος της Κυριακής στις 28 Φεβρουαρίου 2014" για τα ναζιστικά αυτά μορφώματα:

Λίγες ημέρες μετά τις δολοφονίες των Καπελώνη και Φουντούλη, οι Ουκρανοί ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο. Με κουκούλες και στρατιωτική ενδυμασία ύψωσαν σημαίες της ΧΑ, καθώς και πανό με τους δύο δολοφονημένους χρυσαυγίτες.



Ουκρανοί βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος «Σβομπόντα» ταξίδεψαν στην Κύπρο περίπου ενα χρόνο πρίν στις 27/6/2013, όπου επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΑΜ, του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Εκεί συμφωνήθηκε ο παράλληλος κοινός τρόπος δράσης, ενώ την «επίσκεψη» χαιρέτισε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Το «Σβομπόντα» είναι το πιο γνωστό εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας, που πρωταγωνίστησε στις μάχες στους δρόμους του Κιέβου. Τα βήματά του ακολούθησε πιστά η ακροδεξιά οργάνωση-ομπρέλα «Δεξιός Τομέας», στις τάξεις των οποίων ανήκουν πολλοί Ουκρανοί ναζιστές που πλέον έχουν εισβάλει σε θέσεις εξουσίας. Ελκει την καταγωγή του απευθείας από τα ντόπια «τάγματα ασφαλείας» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία συγκροτήθηκαν από τους ναζιστές κατακτητές. 

Οπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα με τους ταγματασφαλίτες που τιμούν κάθε χρόνο οι χρυσαυγίτες. Μέχρι το 2004 το «Σβομπόντα» ήταν ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, στα πρότυπα του κόμματος του Χίτλερ. Ομως το 2012 απαρνήθηκε το παρελθόν του, λαμβάνοντας 8,5% στις εκλογές. Καταλαμβάνοντας 37 έδρες, το κόμμα μετέφερε την πολιτική ατζέντα της Ουκρανίας προς τα ακροδεξιά. Με περίπου ίδιο ποσοστό και ίδιες μεθόδους έδρασε και το κόμμα του Μιχαλολιάκου, επίσης το 2012.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος «Σβομπόντα» στη Λευκωσία. Δεύτερος από αριστερά εικονίζεται ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χ. Χρίστου, και δίπλα οι Ουκρανοί ομοϊδεάτες του.



Ο «Δεξιός Τομέας» της Ουκρανίας ενσωμάτωσε λούμπεν στοιχεία, απογοητευμένους πολίτες, χούλιγκαν με εθνικιστικές και ξενοφοβικές απόψεις, όπως έκανε η «Γαλάζια Στρατιά» του Ηλ. Παναγιώταρου. Δεν είναι η μόνη ομοιότητα μεταξύ των δύο κομμάτων. Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων οι ουκρανικές «ομάδες εφόδου» αλώνιζαν φορώντας κράνη και κουκούλες, κρατώντας ρόπαλα και ασπίδες. Στόχος των ταγμάτων ήταν οι αλλοδαποί και όσοι τάσσονταν υπέρ της Ρωσίας ή της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, στην επαρχία, τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία διαθέτει εμφανή στρατιωτική δομή, εκπαιδεύονταν σε άδεια στρατόπεδα. Εκεί τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωναν συσσίτια και παρείχαν στέγη «μόνο για Ουκρανούς», στους οποίους γίνονταν μαθήματα ναζιστικής κατήχησης και εντέλει στρατολογούνταν. Οι δε χρηματοδότες της οργάνωσης παραμένουν άγνωστοι.

Σας θυμίζουν κάτι τα συσσίτια που οργανώνουν οι Νεοναζί του Κιέβου;;;

Η επίσκεψη στην Κύπρο:


Την ταύτισή τους με το εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας «Σβομπόντα» παραδέχονται και δημοσίως οι ηγεσίες της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ. Κατά την επίσκεψη των Ουκρανών βουλευτών Αντρι Μισένκο και Γιούρι Λεβσένκο στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία, τονίστηκε η σημασία της σχέσης μεταξύ των εθνικιστικών κινημάτων αλλά και η μεταξύ τους συνεργασία που «πηγάζει διά μέσου της ιδεολογίας τους».

Γκράφιτι στους τοίχους κτιρίων στην Ουκρανία δηλώνουν τη συμπαράσταση των νεοναζιστών της χώρας προς τους Ελληνες συναγωνιστές τους. Πλάι στο σύμβολο της Χρυσής Αυγής το σήμα του «Δεξιού Τομέα».



Σε ομιλία του ο Στράτος Καρανικολάου, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΑΜ, παρουσίασε την «ιστορία του Ουκρανικού Εθνικιστικού Κινήματος αλλά και το πώς έφτασαν σήμερα να είναι η 4η πολιτική δύναμη στην Ουκρανία με 37 βουλευτές», παραλληλίζοντάς τους με τη Χρυσή Αυγή. Οι Ουκρανοί βουλευτές ανταπέδωσαν λέγοντας πως ένιωθαν σαν να βρίσκονται σε εκδήλωση του δικού τους κόμματος. Η εθνικιστική εκδήλωση έκλεισε με τον λόγο του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, ο οποίος μετέφερε «τους εθνικιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου», εξήρε «τους αγώνες των συναγωνιστών από την Ουκρανία» και αναφέρθηκε στα «κοινά μεταξύ του ουκρανικού και του ελληνικού έθνους».

Ετοιμοι για... Ουκρανία δηλώνουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από τα τεκταινόμενα στη χώρα αλλά και από το ακροδεξιό κόμμα «Σβομπόντα».



Η πλήρης συμπόρευση της ΧΑ με το «Σβομπόντα» έφερε σε δύσκολη θέση τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι άργησαν, αλλά αναγκάστηκαν να στραφούν κατά των ιδεολογικών «αδελφών» τους. Η αμηχανία τους προκύπτει και από την καθυστερημένη ανακοίνωσή τους για τον «θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία στην Ουκρανία και εκδηλώνεται ήδη με βίαια επεισόδια εις βάρος συμπατριωτών μας», η οποία μόνο ως... ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί.


Οπως προσπαθούν να πείσουν ότι η σβάστικα παραπέμπει στο αρχαιοελληνικό σύμβολο και όχι στον ναζισμό και πως ο χαιρετισμός του «Χάιλ Χίτλερ» είναι η... ανάταση του χεριού προς το θείο, για μια ακόμη φορά οι χρυσαυγίτες απαρνούνται το ναζιστικό προφίλ τους και «ξεχνούν» τις ομοιότητές τους με το «Σβομπόντα». Και παρότι τις αποφάσεις κατά των Ελλήνων στην Ουκρανία τις εισηγούνται και τις λαμβάνουν οι ομοϊδεάτες τους, σπεύδουν να υποστηρίξουν τελικά την ελληνική μειονότητα, απαρνούμενοι τους συναγωνιστές τους.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger