Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΝΕΣΟΤΑ: ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΝΑΒΗΣ {ΒΙΝΤΕΟ}

Μια μητέρα διώκεται ποινικώς για τις προσπάθειες που ανέλαβε να σώσει τη ζωή του γιου της με λάδι κάνναβης, και αντ αυτού ενδέχεται να περάσει έως και δύο χρόνια στη φυλακή αν καταδικαστεί.


Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Ιανουαρίου 2015



Στην Αθέατη γνώση, έχουμε δημοσιεύσει ούκ ολίγα άρθρα σχετικά με τις θεραπευτικές δυνατότητες της Κάνναβης και τους τρόπους επεξεργασίας της. Παραταύτα, η κάνναβη παραμένει ως απαγορευμένο φυτό από τα περισσότερα κράτη στον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα.

Ας διαβάσουμε όμως και την ιστορία αυτής της μητέρας- η οποία διώκεται ποινικά, επειδή αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά ότι θεραπεύει τον γιό της με λάδι κάνναβης.

Το 2011, ο 11-χρονος Τρέι Μπράουν υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Ο Tρέι χτυπήθηκε στο κρανίο με μια μπάλα του μπέιζμπολ και έπεσε σε κώμα που οφείλεται σε αιμορραγία στον εγκέφαλό του. Όταν τελικά ξύπνησε υπέφερε από χρόνιο πόνο, σπασμούς, μαθησιακές δυσκολίες, και σκέψεις αυτοκτονίας.

"Κλαίω σαν κάθε μέρα πριν πάω για ύπνο," είπε ο Tρέι, που τώρα είναι 15 ετών. "Όπως και ο εγκέφαλος μου είναι έτοιμος να εκραγεί."

Η 38-χρονη  μητέρα του Τρέι, Αντζελα Μπράουν έψαξε τρόπους για να ανακουφίσει την αγωνία του γιου της. Χρησιμοποίησε 18 διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν και οι παρενέργειες έκαναν τον γιό μου να θέλει ακόμα πιο πολύ να αυτοκτονήσει. Είπε στη μητέρα του ότι «δεν ήθελε πια να ζει.

Η Κα Μπράουν είχε μια τελευταία επιλογή: το λάδι κάνναβης. Πρόσφατα έχει εγκριθεί για ιατρική χρήση σε ορισμένα κράτη, όπου το λάδι έχει δείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ασθενείς με πόνο και επιληπτικές κρίσεις. Ένας γιατρός συνέστησε στην οικογένεια να ζητήσει τη θεραπεία στο Κολοράντο. Έτσι, τον Μάρτιο του 2014, η οικογένεια ξεκίνησε ένα ταξίδι στο Boulder του Κολοράντο, για να αποκτήσει ένα μπουκάλι λάδι κάνναβης νόμιμα από έναν από τους ιατρούς στα ιατρεία μαριχουάνα του κράτους.

Τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Ο πόνος του Tρέι είχε υποχωρήσει και οι ημικρανίες είχαν φύγει. Οι μυϊκοί σπασμοί σταμάτησαν, πάρα πολύ.

«Ήταν ένα θαύμα σε ένα μπουκάλι," είπε η μητέρα του.

Ο Τρέι, συνέχισε να λαμβάνει το λάδι για περίπου ένα μήνα. Η καλή τύχη της οικογένειας σύντομα άλλαξε από τις καταπιεστικές δυνάμεις στη χώρα καταγωγής τους. Το σχολείο του Tρέι είχε την περιέργια για το πώς ο έφηβος είχε δείξει τόσο μεγάλη βελτίωση στο σχολείο. Η Κα Μπράουν - η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «ένα ανοιχτό βιβλίο» - είπε ανυπόμονα στους δασκάλους του για την επιτυχή θεραπεία.

"Είπα « Λοιπόν, εγώ του έδωσε ένα λάδι που είχαμε πάρει από το Κολοράντο. "«Αυτό προέρχεται από ένα φυτό, την μαριχουάνα ». Από εκείνη την στιγμή, μπόρεσα να αισθανθώ την ένταση στην αίθουσα. "

Οι διευθυντές των σχολείων δεν έχασαν χρόνο να αναφέρουν την κα Μπράουν ενώπιον του νόμου. Είχε παραβεί το νόμο με την επιστροφή της στη Μινεσότα έχοντας το απαγορευμένο λάδι. Το τμήμα του Τσιπέουα και ο Σερίφης της Κομητείας συνέλλαβαν την Αντζελα Μπράουν χρεώνοντάς την με δύο αηδιαστικά πλημμελήματα, συμπεριλαμβανομένης της διακινδύνευσης παιδιών λόγω κατοχής ουσιών (609.378)και της εγκληματικής αρμοδιότητας που συμβάλλει στην ανάγκη για υπηρεσίες προστασίας των παιδιών (260C.425).

Το Καναβέλαιο του Τρέι κατασχέθηκε και η θεραπεία του σταμάτησε. Ο αβάσταχτος πόνος, το πρήξιμο, και οι μυϊκοί σπασμοί επέστρεψαν. «Το σχολείο ήταν πολύ σκληρό και πάλι», είπε.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πρόβλημα δεν είναι η άρνηση του κρατικού νομοθετικού σώματος της Μινεσότα να κοπάσει τους πόνους σε ασθενείς που λαμβάνουν κάνναβη. Τον Μάιο του 2014, η Μινεσότα έγινε η 22η πολιτεία που ψήφισε τον νόμο για την ιατρική μαριχουάνα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ πρίν τον Ιούλιο του 2015.

Αλλά με τις σταθερές αυτοκτονικές σκέψεις του Tρέι, η Αντζελα Μπράουν είπε ότι ο γιος της δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε για την ανακούφιση.

«Εγώ βλακωδώς άνοιξα το στόμα μου σε λάθος ανθρώπους και αυτοί στράφηκαν εναντίον μου,» είπε. "Όταν οι άνθρωποι μου κάνουν ερωτήσεις, είμαι σαν ανοιχτό βιβλίο. Με έβαλαν σε μπελάδες. Το μόνο πράγμα που έκανα λάθος ήταν που άνοιξα το στόμα μου. "

Οι δύο κατηγορίες πλημμελήματα θα μπορούσαν να ωθήσουν την κα Μπράουν στη φυλακή έως και δύο χρόνια και να πληρώσει 6.000 δολάρια πρόστιμο. Τα παιδιά της θα μπορούσε επίσης να απομακρυνθούν από εκείνη.

Δείτε το βίντεο



atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger