Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ BITCOIN ΕΧΕΙ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Στο παρελθόν, το Bitcoin έχει βγει νικητής σε στιγμές που η απελπισία, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία ήταν συντριπτική στις επικρατούσες αγορές. 

Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
18 Φεβρουαρίου2015


Τα Νεοταξικά μέσα μαζικής αποχαύνωσης προώθησαν το ψηφιακό νόμισμα κατά τη διάρκεια του 2013, όταν η Κύπρος είχε "κουρέψει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, και επίσης προχώρησαν σε εγκατάσταση ΑΤΜ που σχετίζονται με το Bitcoin.

Μια τέτοια τακτική δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ εντός της ευρωζώνης. Προκάλεσε πολύ πανικό, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το Bitcoin να έχει την κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεδομένου ότι κάποιοι Κύπριοι προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν ως μια απόδραση από το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο βρέθηκαν.

Αυτή τη φορά, υπάρχει επίσης μια μεγάλη αβεβαιότητα που περιβάλλει την τρέχουσα κατάσταση στην χώρα μας, την Ελλάδα. Οι αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες πριν από τις εκλογές υπερέβησαν τα € 15 δισεκατομμύρια, καθώς πολλοί Έλληνες και ξένοι καταθέτες φοβόντουσαν για το αποτέλεσμα. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε με απώλειες 3,83% στις 16 Φεβρουαρίου, την ημέρα του πιο πρόσφατου Eurogroup. 

Μπορεί η κολωτούμπα να έγινε από τον Σύριζα - όπου σήμερα παρακαλάει τους εταίρους να δεχτούν να υπογράψει την συνέχεια του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, όμως, αν κάτι πάει στραβά -  σίγουρα υπάρχει στα σχέδια των προωθητών του ψηφιακού νομισματος η επιθυμία για μια ανάταση η προώθηση του, οπότε, θα μπορούσε η κατάσταση στην Ελλάδα να έχει μια παρόμοια επίδραση στο Bitcoin;

Οπως έχουμε αναφέρει σε άρθρα μας στην Αθέατη γνώση, μετά τα γεγονότα στην Κύπρο το 2013, ήταν η πρώτη φορά που το Bitcoin πήρε την δέουσα προσοχή. Πολλοί άνθρωποι άκουσαν τη λέξη "Bitcoin" για πρώτη φορά λόγω της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης. Και σίγουρα δεν ήταν μόνο οι Κύπριοι που προκάλεσαν την τιμή του Bitcoin να απογειωθεί. 

Ήταν όλοι οι μη-συντηρητικοί επενδυτές σε όλο τον κόσμο που έριξαν μετρητά στο Bitcoin μόλις άκουσαν γι 'αυτό. Παρ 'όλα αυτά, το Bitcoin δεν βρίσκεται σε αυτό το σημείο πια. Το Bitcoin πήρε την ευκαιρία να βγει από τα υπόγεια χάρη στα γεγονότα της Κύπρου.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η λιτότητα έχει στερέψει την ελληνική οικονομία, τα μέτρα λιτότητας, είναι ένας από τους όρους που καθορίζονται από την Ευρώπη για να λάβουν υποστήριξη από την χώρα μας. 

Εάν ο Σύριζα αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρώπη σύντομα, η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αποσταθεροποιηθεί ακόμη περισσότερο. Θα δούμε πολλούς Έλληνες να χάνουν την πίστη τους στο τραπεζικό σύστημα.

Τα ΑΤΜ θα δίνουν χρήματα εως 100 Ευρώ την ημέρα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα παράδειγμα για το πόσο μεγάλη αποτυχία διατηρεί ένα κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα για μια χώρα υπό οικονομική δυσχέρεια, και έτσι να περάσουν με ευκολία την νοοτροποία μιας αχρήματης κοινωνίας.

Στην πραγματικότητα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήδη αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση τα τελευταία χρόνια. Κι εδώ έρχεται το Bitcoin. Διότι αν οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στις τράπεζες, τι θα ακολουθήσει;

Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Bitcoin, σύμφωνα με το δημιουργό του.  Ενα καθαρό δίκτυο υπολογιστών που θα μοιράζει τους πόρους του ηλεκτρονικού χρήματος, το οποίο θα επιτρέπει online πληρωμές που θα αποστέλλονται απευθείας από τον ένα στον άλλο, χωρίς να περάσουν από κάποιο χρηματοπιστωτικό όργανο.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger