Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επιτέλους ξεκινήσει  τη σημαντική ποσοτική χαλάρωση (QE), προκειμένου να καταπολεμήσει τη διολίσθηση της ζώνης του ευρώ έναντι του αποπληθωρισμού.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
1 Μαρτίου 2015


Ομως με την προφανή αποτυχία αυτής της νομισματικής πολιτικής μέχρι στιγμής και την εμφάνιση των αρνητικών επιτοκίων, μήπως η ΕΚΤ δημιουργεί την τέλεια καταιγίδα για τα εικονικά νομίσματα ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση;

Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 η ΕΚΤ θα αγοράσει τίτλους, επί το πλείστον κρατικά ομόλογα, 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, άφησε περιθώρια για επέκταση του προγράμματος, εάν είναι απαραίτητο. Η ΕΚΤ είναι ιστορικά αργή στο να αναλάβει δράση και αυτό θέτει το ερώτημα αν αυτά είναι «ελάχιστα, και πολύ αργά." 

Παρ 'όλη την νομισματική πολιτική που χρησιμοποιείται, ο αποπληθωρισμός παραμένει νικητής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή όλα τα παραδοσιακά μέτρα που εφαρμόζονται δεν λειτουργούν.

Όλα αυτά τα μέτρα αποτυγχάνουν παρά την ιστορική φορολογική και νομισματική διευκόλυνση. Παρατηρήστε ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη βρίσκονται ήδη σε αρνητικό έδαφος, και η τροχιά άλλων προτείνει ότι το υπόλοιπο του κόσμου δεν βρίσκεται και πολύ πίσω. Σε αυτό το σημείο φαίνεται απίθανο η ΕΚΤ να είναι σε θέση να καθορίσει μια ραγισμένη νομισματική ένωση από από την δίνη του αποπληθωρισμού και ίσως την ολοκληρωτική κατάθλιψη που μπορεί να φαίνεται στον ορίζοντα.

Δεδομένου ότι οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να προκαλούν νομισματικούς πολέμους με την παγκόσμια υποτίμηση fiat (Παραστατικό χρήμα ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας) παράλληλα με τις αρνητικά πολιτικές επιτοκίου και το QE, το υπάρχον νομισματικό καθεστώς οφείλεται κατώτερο σε παρουσιάσεις αποδείξεων στις ανεύθυνες πολιτικές που απλά δεν λειτουργούν. 

Αυτό ανοίγει την πόρτα για ένα νέο σύστημα βασισμένο στο εικονικό νόμισμα, όπως πρώτοι δημοσιεύσαμε σε άρθρα μας στη Αθέατη γνώση, το οποίο προτάθηκε από τον Νεοταξίτη Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Μπαρουφάκη, για να πάρει το φανό και να χτίσει ένα διαφανέστερο οικοσύστημα παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα για να διατηρήσει μια υγιή οικονομία.

Επίσης, στο Email Βαρουφάκη γίνεται λόγος για πρώτη φορά για την Έξυπνη Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα αποτελέσει «εργαλείο» για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που «μαστίζει» τη χώρα.

Αυτή η κάρτα θα προωθείται μαζί με το ψηφιακό νόμισμα και το χάραγμα 

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger