Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΧΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η επιλογή της Βρετανίας να μην υιοθετήσει εξ΄αρχής το ευρώ ως νόμισμα δεν ήταν καθόλου τυχαία.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
18 Μαρτίου 2015




Οπως φαίνεται θα είναι ο κράχτης για την προώθηση του ψηφιακού νομίσματος στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα σε κράτη τα οποία βρίσκονται σε φάση χρεοκοπίας όπως η Ελλάδα.

Εξοδος από το Ευρώ δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση όπως έχουμε αναφέρει από την Αθέατη γνώση εδώ και 3 χρόνια σε πολλά άρθρα μας, και αυτό, επειδή δεν προβλέφθηκε επίτηδες κάτι τέτοιο σε καμία Ευρωπαική συνθήκη ώστε κάθε Ευρωπαική χώρα που έχει υιοθετήσει το Ευρώ ως νόμισμα να παραμένει εγκλωβισμένη σε αυτό όσο υπάγεται ως κράτος στην Ευρωπαική Ενωση.

Αν θυμάστε, τον περασμένο μήνα, είχαμε δημοσιεύσει πρώτοι την κολοτούμπα Βαρουφάκη σχετικά με το Bitcoin, όπου προεκλογικά το υποτιμούσε και κατόπιν έκανε στροφή 360 μοιρών με την δήλωση του:

«Παραδόξως, αν η τεχνολογία του Bitcoin, προσαρμοστεί κατάλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επωφελώς στην Ευρωζώνη ως όπλο κατά του αποπληθωρισμού».

Σήμερα, έρχεται ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζώρτζ Οσμπορν όπου αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το ψηφιακό νόμισμα μετά το νέο προϋπολογισμό.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η πληροφορία που σας δώσαμε από πέρυσι για παγκόσμια προώθηση του ψηφιακού νομίσματος μέσα στο 2015 επιβεβαιώνεται 100% από αυτό εδώ το μπλόγκ.

Πηγές στην Αγγλία, οι οποίες βρίσκονται κοντά στις ομάδες που εμπλέκονται στη διαδικασία της διαβούλευσης έχουν τοποθετήσει αιχμές στην ανακοίνωση του προυπολογισμού για το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτής της εβδομάδας, ως στάδιο για μια νέα κυβερνητική θέση στα ψηφιακά νομίσματα.

Πώς θα βοηθηθεί συγκεκριμένα ο οικονομικός τομέας της τεχνολογίας δεν έχει αναγγελθεί ακόμα, με την επιβεβαίωση να έρχεται μετά από τη δημοσίευση του πλήρους προϋπολογισμού σήμερα, στις 18 Μαρτίου.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τόσο ο καγκελάριος αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν δημοσιεύσει ευνοϊκές απόψεις σχετικά με το θέμα του Bitcoin και της τεχνολογίας των ψηφιακών νομισμάτων. Κάνοντας μια αιφνιδιαστική στροφή σχετικά με το θέμα στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου η Τράπεζα της Αγγλίας εξέδωσε ερευνητική εργασία επαινώντας τα δυνητικά οφέλη του blockchain.

Ο ίδιος ο Οσμπορν έχει γίνει επίσης πιο εκδηλωτικός σχετικά με τα πιθανά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο τομέας του ψηφιακού νομίσματος στην εθνική οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger