Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τα περίεργα πάρε δώσε Ιερώνυμου και Τσίπρα που βλέπαμε προεκλογικά αλλά και που συνεχίζονται ακόμη και μετά από τους 3 μήνες που βρίσκεται η Ακροαριστερά συγκυβέρνηση των Σανέλ στην εξουσία απέδωσαν καρπούς πρός όφελος της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών μας.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
16 Απριλίου 2015Το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής περιουσίας που παρουσιάζεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως "αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας" φαντάζει στα μάτια πολλών ως μια φιλάνθρωπη και Χριστιανική πράξη που θα βοηθήσει την πατρίδα μας και τους Ελληνες ώστε κατά το πέρασμα του χρόνου να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας, να φύγουμε επιτέλους από τα απάνθρωπα μνημόνια που μας έχουν γονατίσει και να επανέλθουμε στην ίδα κατάσταση όπως είμασταν πρίν από το 2009.

Κάτι τέτοιο όμως αγαπητοί μου αναγνώστες δεν πρόκειται να συμβεί ξανά στο μέλλον. Τα μνημόνια δεν θα καταργηθούν γιατί πολύ απλά υπήρχαν ανέκαθεν στην Ελλάδα, με την διαφορά ότι παλαιότερα μας είχαν πιό χαλαρά τα λουριά, τώρα όμως που άρχισαν να σφίγγουν και τα νιώθουμε να μας κόβουν την ανάσα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Η φτωχοποίηση των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο και η κατάργηση της μεσαίας τάξης είναι σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια. Η παγκόσμια κομμουνιστική χούντα που προσπαθούν να επιβάλλουν σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν απαιτεί απαραίτητα Αριστερές κυβερνήσεις για να πραγματοποιηθεί, διότι πολύ απλά την βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια από τις υποτιθέμενες Κεντρώες/Δεξιές πατριωτικές παρατάξεις.

Θα ήθελα όμως τώρα να επανέλθω στο θέμα μας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για το οποίο αναφερθήκαμε ξανά πρίν από μερικές ημέρες εδω στη Αθέατη γνώση - ενα θέμα που μπορεί να ενόχλησε κάποιους αλλά επειδή δεν μασάμε τα λόγια μας και θέλουμε πάντα να βγαίνει η αλήθεια μπροστά έτσι και τώρα θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν έχασε καθόλου χρόνο μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου ότι προσφέρει την περιουσια της εκκλησίας πρός αξιοποίηση και που μάλιστα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, δημοσιοποίησε σήμερα μια επιστολή πρός τον Ιερώνυμο στην οποία τον ευχαριστεί για την προσφορά του αυτή και του ζητάει άμεση ενεργοποίηση Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης του.

Διαβάστε την επιστολή του πρωθυπουργού και μετά την σχολιάζουμε.

Επιστολή του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
16-04-2015 

Μακαριότατε,
Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.  Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα  θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των  καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή
Ο Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας

Θα θυμάστε επίσης τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Αρειστίδη Μπαλτά  που είπε ότι η Εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη. Τα βήματα προς την κατεύθυνση ανεξαρτησίας κράτους- εκκλησίας μπορούν να γίνουν σύντομα.

Και να που φτάσαμε σε αυτό το σημείο πολύ σύντομα όπως προβλεπόταν και από το πρόγραμμα του Σύριζα προεκλογικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, είχε διευκρινίσει ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους

Επεσήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα στη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Αγκελα Μερκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του. 

Βλέπετε λοιοπόν ότι το "έγκλημα" είναι οργανωμένο. 

Διαβάστε τώρα το πρόγραμμα του Σύριζα σχετικά με τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ: ''17. Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της πολιτείας και η στενή διαπλοκή της με το Κράτος, ανάγεται στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι παθογένειες αυτής της σύμφυσης ήταν πάντοτε εμφανείς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την εθνικιστική και πολλές φορές οπισθοδρομική πολιτική παρέμβαση της προηγούμενης ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας, αλλά και με τη σκανδαλώδη οικονομική και παρα-οικονομική δραστηριότητα Εκκλησίας και Μοναστηριών. Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι έχει καταστεί ώριμο κοινωνικό αίτημα η θέση μας ότι, για μια σύγχρονη και δημοκρατική πολιτεία, είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και σε συνταγματικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε: Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Το Κράτος διασφαλίζει την ακώλυτη άσκησή της και σέβεται όλα τα θρησκεύματα. Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών. Επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση. Τα εισοδήματα των Εκκλησιαστικών Ενώσεων και Οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων, φορολογούνται κανονικά.

Διαβάζοντας λοιπόν το παραπάνω κείμενο του προγράμματος του Σύριζα είμαι σίγουρος ότι θα αναρωτιέστε για ποιού συμφέροντα δουλεύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για τα συμφέροντα των άστεγων, άνεργων και πεινασμένων συνανθρώπων μας που δεν καταφέρνουν να παρέχουν στα παιδιά τους αλλά ούτε κάν στους εαυτούς τους τα απαραίτητα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, η για τα συμφέροντα της πλουτοκρατιάς, των τραπεζών, των διεθνών τοκογλύφων που αρμέγουν συνεχώς τον ελληνικό λαό;

Η Εκκλησία πρόσφερε πάντοτε σε οποίον ζητούσε βοήθεια όταν υπήρχε ανάγκη, δυστυχώς όμως σήμερα με αυτά που ακούμε και βλέπουμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συμπεραίνουμε ότι η αξιοποίηση της περιβόητης σε πολλούς εκκλησιαστική περιουσία παραδίδεται στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.

Για να καταλάβετε ακόμη περισσότερο την υποκρισία του Αρχιεπισκόπου, διαβάστε παλαιότερες δηλώσεις του πρίν από 4 χρόνια για το πως ήθελε να αξιοποιηθεί η περιουσία της εκκλησίας.

Πηγή: Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΤ3, που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες η Εκκλησία έχει χρέος και όπως τότε έδωσε τα καντήλια, έτσι και τώρα αν χρειαστεί να τα δώσει θα το κάνει η Εκκλησία. Αλλά κάτω από άλλους όρους πλέον, γιατί τα παθήματα μας έχουν γίνει μαθήματα πλέον".

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην εκκλησιαστική περιουσία, όπου μεταξύ άλλων τόνισε, ότι "θα πρέπει ο Ελληνικός λαός μπροστά σ΄ αυτό το παραμύθι της μεγάλης περιουσίας της Εκκλησίας, να μάθει ότι είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Το οποίο χρησιμοποιείτε από πολλές πλευρές με διαφόρους τρόπους".

"Από το 100% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευτεί, έχει δημευθεί! Έχει μείνει ένα 4% το οποίο δεν είναι ασήμαντο είναι σπουδαίο, αλλά είναι και αυτό δεσμευμένο. Επιτέλους ελευθερώστε αυτή την λίγη περιουσία που έχει μείνει και είναι δεσμευμένη με ανήθικο τρόπο, για να αξιοποιηθεί και τα χρήματα να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του Κράτους, άλλα ούτε και να γίνουν μετοχές της Εκκλησίας."

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: "Να φτιάξουμε ένα ταμείο προνοίας και όλα αυτά τα εισοδήματα και οι πόροι, να διατεθούν στον λαό μας για διακονία και υπηρεσία. Όχι να δίνουμε όπως παλιά, πάρτε το και φτιάξτε το, αλλά η ίδια η Εκκλησία θα τα αξιοποιήσει όχι για τον εαυτό της, αλλά για τον λαό μας που υποφέρει".

"Θέλω να κάνω μια πρόταση η οποία πιστεύω είναι και πρόταση όλων των Αρχιερέων, ότι και αυτή την στιγμή η Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει, όμως το ξαναλέω ότι κάτω από συνθήκες και όρους", κατέληξε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο λαός, όπως φαίνεται σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκοπου πλέον δεν υποφέρει, και τα έσοδα που κάποτε θα πήγαιναν "για τον λαό μας που υποφέρει" όπως διατυμπανούσε, από έδω και στο εξής θα μοιραστούν στην κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ και από εκεί στην κυρία Μέρκελ, στο ΔΝΤ και στους λοιπούς τοκογλύφους.

Η πρόταση του κύριου Ιερώνυμου είναι ξεκάθαρη!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger