Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η απόλυτη παράνοια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που σε δήλωση του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
Μεγάλο Σάββατο 2015



Οι μάσκες έπεσαν! Η Αθέατη γνώση αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από αυτή την δήλωση του Ιερώνυμου να δώσει την εκκλησιαστική περιουσία στην συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων για να πληρώνουν τις δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές της Μέρκελ και στο ΔΝΤ - ενώ αντ' αυτού, θα μπορούσε να προτείνει να βοηθήσει με τα χρήματα αυτά που θα συγκεντρωθούν τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Ουσιαστικά, διευκολυνει τον Τσίπρα και το Σύριζα να μπορεί να ξεπληρώνει τις δόσεις των δανειστών σε ενα χρέος που δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε ποτέ! 

Τα λεφτά των ταμείων που συνεχίζουν να αδειάζουν οι «Αριστεροί πατριώτες» για να πληρώσουν τα δάνεια κάποια στιγμή θα τελειώσουν, και ο Σύριζα εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που υπέγραψε στην παράταση της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου το Φεβρουάριο του 2015 ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διευκρίνισε επίσης ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους. 

Επεσήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα στη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Αγκελα Μερκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του. 

Οπως καταλαβαίνετε, η πρόταση αυτή του Αρχιεπισκόπου δεν έχει προταθεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν σε άλλη κυβέρνηση. Ομως προτάθηκε σε μια ψευτοαριστερή Αθεη κυβέρνηση η οποία στο προεκλογικό της πρόγραμμα αναφέρει τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας όπου ζητούν ξεκάθαρα επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση. 

Διαβάστε τώρα το πρόγραμμα του Σύριζα σχετικά με τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:

''17. Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της πολιτείας και η στενή διαπλοκή της με το Κράτος, ανάγεται στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι παθογένειες αυτής της σύμφυσης ήταν πάντοτε εμφανείς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την εθνικιστική και πολλές φορές οπισθοδρομική πολιτική παρέμβαση της προηγούμενης ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας, αλλά και με τη σκανδαλώδη οικονομική και παρα-οικονομική δραστηριότητα Εκκλησίας και Μοναστηριών. Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι έχει καταστεί ώριμο κοινωνικό αίτημα η θέση μας ότι, για μια σύγχρονη και δημοκρατική πολιτεία, είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και σε συνταγματικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε: Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Το Κράτος διασφαλίζει την ακώλυτη άσκησή της και σέβεται όλα τα θρησκεύματα. Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών. Επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση. Τα εισοδήματα των Εκκλησιαστικών Ενώσεων και Οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων, φορολογούνται κανονικά.

ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ  ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger