Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ;

Πολλές ψευδείς ειδήσεις προωθούνται στο διαδίκτυο σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν τον κοροναϊό και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης με την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών που αποφάσισε η κυβέρνηση οι οποίες επιτρέπονται μόνο για σοβαρούς σκοπούς.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
29 Μαρτίου 2020


Το πρόστιμο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αναλογεί στα 150 ευρώ τα οποία θα χρεωθούν σε όποιους παραβαίνουν την απαγόρευση και κυκλοφορούν ασκόπως στους δρόμους.

Πολλά πρόστιμα έχουν δοθεί σε Ελληνες πολίτες τα οποία πρέπει να πληρωθούν και τα έσοδα αυτών θα κατανεμηθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών υγείας.

Ενα σοβαρό ζήτημα το οποίο δυσκολεύει την ΕΛ.ΑΣ είναι ο εντοπισμός των αλλοδαπών που κινούνται μαζικά σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια, στον Αγιο Παντελεήμονα κυρίως σε μικρά σούπερ μάρκετ και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που μένουν  ανοικτά και η επιβολή προστίμου δεν  θεωρείται «αποδοτική». Κι αυτό γιατί πολλοί αλλοδαποί -σύμφωνα με την  ΕΛ.ΑΣ- δηλώνουν ψευδή στοιχεία και διεύθυνση κατοικιών  και το πρόστιμο έτσι δεν αποτελεί «φόβητρο».

Ωστόσο η αστυνομία με τυποποιημένα μηνύματα ή μεταφρασμένα κείμενα σε τουλάχιστον 6-7 γλώσσες ανακοινώνει να παροτρύνονται αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε διάφορες περιοχές, κυρίως της βορειοανατολικής Αττικής για να μην συναθροίζονται όπως συμβαίνει συχνά. Εκτός από τα ελληνικά, το μήνυμα μεταδίδεται και στα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ουρντού, νταρί, φαρσί, χίντι, παντζάμπι και παστού.

Το ότι η αστυνομία αφήνει τους αλλοδαπούς ανεξέλεγκτους να κυκλοφορούν χωρίς να υφίσταται η απαγόρευση γι αυτούς και να μην κόβει πρόστιμο σε κανέναν είναι ψέμα. Υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες και δημοσιευμένες ορισμένες από τις ποινές που έχουν δοθεί ήδη σε αλλοδαπούς.
Διαβάστε παρακάτω τα παραδείγματα:


20 Μαρτίου 2020: Σε προσαγωγή ατόμων από κρυφό τζαμί μουσουλμάνων στου Ζωγράφου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΑΣ  λόγω ανυπακοής στις εντολές για την αποφυγή των συναθροίσεων για τον κοροναϊό. Οι αλλοδαποί έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ εστιάζει το ενδιαφέρον της σε περιοχές της δυτικής Αττικής όπου κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται πολλά γλέντια από Ρομά που όπως φάνηκε από τους τελευταίους ελέγχους δεν ακολουθούν τις υποδείξεις για περιορισμό των συναθροίσεων.


24 Μαρτίου 2020: Στην Κρήτη ένα από τα πρώτα πρόστιμα βεβαιώθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία στη Γρα Λυγιά όπου εντόπισε μια παρέα 5-6 αλλοδαπών που περπατούσε στο δρόμο. Όταν αντιλήφθηκαν τον έλεγχο οι περισσότεροι άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν τον έλεγχο. Ο ένας, ο οποίος είχε νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα, έμεινε πίσω, και σε εκείνον βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ, αφού δεν είχε κάποιο έγγραφο μετακίνησης. Σε περίπτωση μάλιστα που το πρόστιμο δεν πληρωθεί ο αλλοδαπός κινδυνεύει με απέλαση αφού αίρεται το άσυλο το οποίο δικαιούται.

24 Μαρτίου 2020: Αγιον Ορος: Τρεις αλλοδαποί, δύο Αλβανοί και ένας Ρουμάνος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, το απόγευμα της Δευτέρας, να κινούνται στην πλατεία Καρυών Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις κίνησης (τύπου Α). Και οι τρεις δήλωσαν ότι εργάζονται σε κελιά μοναστηριών ως εργάτες. Στον κάθε έναν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ενώ με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

25 Μαρτίου 2020: Γενικά πειθαρχημένοι εμφανίστηκαν χθες, δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, οι Λαρισαίοι. Από την αστυνομία καταγράφηκαν μόλις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων κι αυτές, όπως αναφέρει σήμερα η “Ελευθερία”, αφορούσαν δύο Βούλγαρους που περπατούσαν πεζοί στην εθνική οδό, στο ύψος των διοδίων του Πυργετού!

26 Μαρτίου 2020: Δώδεκα ανήλικους μετανάστες μετέφερε παράνομα με Ι.Χ. αυτοκίνητο 22χρονος από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από κινητοποίηση της αστυνομίας. Εκτός από τη δικογραφία που συνδέεται με την παράνομη διακίνηση, εναντίον του συλληφθέντα επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

27 Μαρτίου 2020: Σε άλλη περίπτωση στην Κρήτη σύμφωνα με ενημέρωση από τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας κ. Γιάννη Γαϊτανάκη σήμερα στην περιοχή του Στόμιου βεβαιώθηκαν 12 πρόστιμα, κυρίως σε αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους την απαιτούμενη βεβαίωση.

Σας παρέθεσα ορισμένα από τα πρόστιμα που δόθηκαν σε αλλοδαπούς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα πληρώσουν όλοι ... είτε γιατί δόθηκαν ψευδή στοιχεία στην αστυνομία είτε επειδή έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση εντός 3 ημερών. Το ίδιο ακριβώς περί ένστασης ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες. 

Συμπέρασμα: Καταρρίπτεται η είδηση ότι οι αλλοδαποί χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης όσον αφορά το πρόστιμο και ότι η αστυνομία δεν τους ακουμπάει. Τα πρόστιμα όπου έχουν αντίκρυσμα ισχύουν κανονικά. Οι αλλοδαποί κυκλοφορούν στους δρόμους σε αγέλες πολλών ατόμων και επόμενο είναι μόλις βλέπουν αστυνομία να εξαφανίζονται. 


 Αθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger