Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

« Τον Οκτώβρη θα μαγειρευτεί το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα »


σωληνα, μπιφτεκι, οκτωβρη, καθηγητης
« Τον Οκτώβρη θα μαγειρευτεί το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα »
Σε λίγο καιρό δεν είναι διόλου απίθανο το μπιφτέκι που βρίσκεται σε burger και τρώμε από αλυσίδες φαστ φουντ και άλλα εστιατόρια, να μην προέρχεται από το κρέας κανονικού ζώου αλλά να είναι κατασκευασμένο σε εργαστήριο!

Ο δημιουργός του μπιφτεκιού του σωλήνα , ο Mark Post, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβρη, το πρώτο μπιφτέκι που θα έχει παραχθεί σε εργαστήριο. Όπως σημείωσε μάλιστα, ελπίζει ότι ο σεφ Heston Blumenthal θα γίνει και ο πρώτος μάγειρας που θα φτιάξει πιάτο με το δημιούργημά του.

Αν και το κόστος για την παρασκευή του πρώτου μπιφτεκιού αγγίζει τις 220.000 λίρες αγγλίας, ο καθηγητής Post ελπίζει ότι η τιμολόγηση θα μπορέσει να πλησιάσει αυτή του πραγματικού κρέατος και όλοι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. Φυσικά, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, κατά πόσον το κοινό θα είναι πρόθυμο να καταναλώσει το τεχνητό αυτό μπιφτέκι.

Για τη δημιουργία του αυτή, ο Mark Post εργάζεται 6 χρόνια πάνω στη δημιουργία οποιουδήποτε είδους κυττάρων από βλαστοκύτταρα. Η τεχνική που χρησιμοποιεί κατά την παρασκευή του τεχνητού αυτού μπιφτεκιού, ακολουθεί 4 στάδια. Κατά την πρώτη φάση, βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από μύες αγελάδας. Στη συνέχεια, αυτά τοποθετούνται σε θρεπτικό υλικό, μέσα στο οποίο πολλαπλασιάζονται μέχρι να δημιουργήσουν έναν ιστό που θυμίζει το ασπράδι αυγού που δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά.Ο ιστός αυτός μεταφέρεται στο εργαστήριο όπου με διάφορες διαδικασίες μετατρέπεται σε ένα είδος κρέατος. Το υλικό που δημιουργείται συνενώνεται με ζωικό λίπος και πλάθετε σε μπιφτέκι.

Προς το παρόν, το μπιφτέκι που παράγεται, έχει χρώμα που κυμαίνεται μεταξύ του ροζ και του κίτρινου ενώ σε μέγεθος φτάνει τα3×1,5×0,5 εκατοστά. Ωστόσο, ο καθηγητής αισιοδοξεί ότι μέχρι το φθινόπωρο, θα έχει φτάσει στο επιθυμητό χρώμα και όγκο.
πηγη:.troktiko.eu

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger