Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΕΞΣκανδαλίστηκε το Βατικανό με το βιβλίο της αμερικανίδας καλόγριας στο οποίο τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του γυναικείου αυνανισμού, των διαζυγίων και του ομοφυλοφιλικού σεξ και γάμου.
Ο πάπας Βενέδικτος αποκήρυξε το βιβλίο της αδελφής Μάργκαρετ Φάρλεϊ, καθηγήτριας χριστιανικής ηθικής στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, προειδοποιώντας τους καθολικούς εκπαιδευτικούς να μην το χρησιμοποιούν ως εγχειρίδιο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βιβλίο της αμερικανίδας καλόγριας, το οποίο φέρει τον τίτλο «Just Love: a Framework for Christian Sexual Ethics» (Απλά Αγάπη: ένα Πλαίσιο για τη Χριστιανική Σεξουαλική Ηθική), «αγνοεί τις διδαχές του Magisterium, ή όπου αυτό αναφέρεται, το αντιμετωπίζει σαν μία γνώμη ανάμεσα στις άλλες».
Η Φάρλεϊ στο βιβλίο της αναφέρει ότι πολλές γυναίκες «έχουν ωφεληθεί πολύ από την αυτο - ικανοποίηση - ίσως όσον αφορά στην ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους για ευχαρίστηση - κάτι που πολλές δεν είχαν βιώσει ή γνώριζαν στις συνήθεις σεξουαλικές σχέσεις με τους συζύγους ή τους εραστές τους».
«Ο αυνανισμός», καταλήγει η Φάρλεϊ, «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις σχέσεις, δεν τις δυσχεραίνει». Σύμφωνα με την καθολική πεποίθηση ο αυνανισμός είναι μια βαθιά διαταραγμένη πράξη.
Η υποστήριξη της Φάρλεϊ προς τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, αγνοεί «τη Βίβλο, που παρουσιάζει τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων ως πράξεις σοβαρής ακολασίας», ενώ η υποστήριξή της προς το διαζύγιο και την δυνατότητα κάποιου να ξαναπαντρευτεί απορρίπτεται ως «αντίθετη προς τον νόμο του Θεού».
Όταν το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2006, υιοθετήθηκε από τους καθολικούς εκπαιδευτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μάλιστα απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο στην κατηγορία του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger