Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ: Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ



atheatignosi.gr
Τον περασμένο Ιανουάριο, η πολιτεία της Καλιφόρνια πρόσθεσε στον κατάλογο των καρκινογόνων χημικών ουσιών ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στα αρωματικά ποτά σόδας, το οποίο έχει σοκάρει ολη την επεξεργασμένη βιομηχανία τροφίμων.
Σύμφωνα με πολλές εκθέσεις, η Coca-Cola, η PepsiCo, ακόμη και η Whole Foods πρέπει να αλλάξουν την σόδα στις συνταγές των ποτών, προκειμένου να αποφευχθεί η απαίτηση από την πολιτεία της Καλιφόρνια για επισήμανση των προϊόντων τους προκαλούν καρκίνο.
Η καρκινογόνος χημική ουσία είναι το μεθυλιμιδαζόλιο, ή 4-ΜΙ, ένα υποπροϊόν που διαμορφώνεται κατά την παραγωγή των χρωμάτων καραμέλας, μια πρόσθετη ουσία που συνήθως χρησιμοποιήτε στα επεξεργασμένα ποτά τύπου κόλα. Σύμφωνα με τοΚέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον(CSPI), το καραμελόχρώμα παρασκευάζεται με τη χρήση αμμωνίας ή Θειώδη αμμωνία  που δημιουργεί τόσο 4-ΜΙ και 2-ΜΙ (2-μεθυλιμιδαζόλιο), τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνα.

Η CSPI πέρυσι υπέβαλε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για την αφαίρεση της «που θεωρείτε γενικά ασφαλείς» (GRAS) από τα καραμελοχρώματα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά η FDA αρνήθηκε, επιμένοντας ότι το χρώμα καραμέλας με 4-ΜΙ είναι ασφαλής.Αλλά οι Καλιφορνέζοι προφανώς πιστεύουν διαφορετικά, δεδομένου ότι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία να προσθέσουν 4-ΜΙ στον κατάλογο των τοξικών ουσιών.

Αποτέλεσμα, τεράστιες εταιριες αναψυκτικών να είναι υποχρεωμένες να αλλάξουν τον τρόπο που παράγουν καραμελόχρωμα, προκειμένου να διατηρήσουν τα επίπεδα των 4-ΜΙ που βρίσκονται κάτω από το κατώτατο όριο.

Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Toxicology διαπιστώθηκε ότι το 
4-ΝΕ είναι τοξικό, και ότι συνδέεται με πρόκληση απο κλονικές κρίσεις, υπερκινητικότητα, διαταραχές βάδισης, χρόνιες φλεγμονές, εστιακή λιπώδης μεταβολή στο ήπαρ, το καρκινώματα, λευχαιμία, και αδένωμα , μεταξύ άλλων προϋποθέσεων.Η μελέτη επιβεβαίωσε κατ 'ουσίαν, ότι το 4-ΝΕ είναι καρκινογόνο.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger