Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΚΚΑ, ΑΠΟ «ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΟΜΟ»

Οι τουαλέτες στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνουκατασκευάστηκαν έτσι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μην πρέπει ναβλέπουν προς τη Μέκκα, ενώ κάθονται στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, έπρεπε να φτιαχτεί ένας ιδανικόςχώρος για τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών, θρησκειών, ηλικιών και ικανοτήτων για τους Αγώνες του 2012.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει από τους μουσουλμάνους να βλέπουν την Kiblah – την κατεύθυνση της προσευχής - όταν επισκέπτονται την τουαλέτα.

Επίσης, ως μέρος του σχεδιασμού, ειδικές εγκαταστάσεις πλυσίματος θα συνδέονται με τα δωμάτια για την ισλαμική προσευχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουαλέτες αλλάζουν κατεύθυνση για να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους.

Πριν τέσσερα χρόνια, χιλιάδες λίρες από τα χρήματα τωνΒρετανών φορολογουμένων χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι τουαλέτες στη φυλακή Brixton στο Λονδίνο, δεν προσβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.

Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι αναγκάζονταν να κάθονται πλάι στις τουαλέτες, έτσι ώστε να μην παραβούν τονισλαμικό νόμο.

Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες πίεσαν τους υπεύθυνους να εγκρίνουν τη μετατροπή των τουαλετών κατά 90 μοίρες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger