Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣτο υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας ετοιμάστηκε νομοσχέδιο, το οποίο απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη τους ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν να φύγει από τη ζωή κάποιος βαριά άρρωστος συγγενής τους ή φίλος.
Πέραν αυτού από την ευθύνη, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μπορούν να απαλλάσσονται οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, εάν μεταξύ αυτών και των ασθενών διαμορφώθηκαν προσωπικές σχέσεις. Με άλλα λόγια, θα επιτρέπεται η ευθανασία σε εκείνες τις περιπτώσεις, που γίνεται χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.
Αυτή τη στιγμή η ενεργός βοήθεια στην εθελούσια έξοδο από τη ζωή αποτελεί στη Γερμανία έγκλημα. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, που υιοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2010, η παθητική βοήθεια στην έξοδο του ασθενή από τη ζωή με τη συμφωνία του δεν θεωρείται έγκλημα (σε αντίθεση με τη θανάσιμη ένεση στην περίπτωση αυτή γίνεται λόγος για τη διακοπή της λειτουργίας των συστημάτων συντήρησης της ζωής).Σήμερα η ευθανασία επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης: το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger