Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΕΣ ΓΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΤΗΣ MONSANTO

Πηγή Αθέατη γνώση: Σε μια άλλη τεράστια νίκη κατά της Monsanto και την εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean-Marc Ayraul ανακοίνωσε ότι το έθνος θα πρέπει να διατηρεί βασική απαγόρευση των ΓΤΟ που έχει την άδεια αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη. 

Γνωστές ως ΓΤΟ καλλιέργειες καλαμποκιού της Monsanto, ή αραβόσιτος MON810, η αρχική απαγόρευση επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο μετά από προηγούμενη ακύρωση του γαλλικού δικαστηρίου  σε μια απαγόρευση του Νοεμβρίου. 
Χάρη στον ακτιβισμό των πολιτών από τους Γάλλους πολίτες και τη σοβαρή πολιτική κατακραυγή, η Monsanto τώρα ουσιαστικά έχει αποκλειστεί από την τεράστια αγορά της Ευρώπης. 
Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός των καλλιεργειών σε όλη την Ευρώπη, καθιστώντας τη ένα γεωργικό μεγαθήριο του είδους. 
Με την κίνηση και με την τόσο μεγάλη επιρροή του έθνους, αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε παρόμοια νομοθεσία για να αναδυθεί και να επιτύχει σε όλο το υπόλοιπο του πλανήτη.
Η Γαλλία έχει οδηγήσει πραγματική δαπάνη ενάντια στη Monsanto και έχει πάει ενάντια στη πολιτική πίεση, εντούτοις, βρήκαν επίσης τη Monsanto ένοχη για «χημική δηλητηρίαση» νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η απόφαση ήταν επίσης μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μειώσει τη χρήση των χημικών ουσιών στην καλλιέργεια.

Συνολικά, πολλές χώρες έχουν λάβει μέτρα ενάντια στη Monsanto και τις πολλές επιβλαβείς δημιουργίες της. Το Περού έχει απαγορεύσει τα ΓΤΟ Monsanto για συνολικά 10 έτη, η Ουγγαρία ξερίζωσε τις συγκομιδές της επιχείρησης από το καλλιεργήσιμο έδαφός της, ακόμη και η Καλιφόρνια επιδιώκει την επισήμανση των ΓΤΟ αυτόν τον Νοέμβριο.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger