Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ: Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ´40 {ΒΙΝΤΕΟ}

Σοφία Βέμπο: Η τραγουδήστρια της νίκης του´40 (βίντεο)

Σοφία Βέμπο, η γυναίκα – θρύλος.
Η ελληνίδα τραγουδίστρια της νίκης του ’40, που δίκαια καταγράφηκε ως αθάνατη στη μνήμη μας, ήταν Αρχόντισσα, πατριώτισσα, μοναδική Κυρία.
Καλλιτέχνης προικισμένη με ένα σπάνιο ταλέντο φωνής και ένα απόθεμα ψυχής, η Σοφία Βέμπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν υπήρξε μόνο μια μεγάλη τραγουδίστρια.
Είναι ένας μύθος, άρρηκτα δεμένος με έναν άνισο, αλλά νικηφόρο πόλεμο, έναν πόλεμο που δίκαια ονομάστηκε ΈΠΟΣ. Έχουν περάσει επτά δεκαετίες από τότε που το Έπος αυτό βρήκε στο πρόσωπό της Σοφίας Βέμπο την ιδανική του έκφραση, μια έκφραση που συγκινεί ακόμα και κείνους που δεν έζησαν τις μέρες εκείνες που σημάδεψαν την Ελληνική Ιστορία.
Η μνήμη της ως «τραγουδίστρια της Νίκης» σκέπασε την πορεία της και διασώζεται ως σήμερα στην καρδιά και στη μνήμη των Ελλήνων.
Η συμβολή της στην εμψύχωση του λαού και του στρατού μας κατά την περίοδο του Ελληνοιταλικού πολέμου είναι παραδειγματική και ανεκτίμητη. Η προσφορά της έχει αποτιμηθεί από την ιστορία, που την έχει αναγορεύσει σε κεντρικό πρόσωπο μιας από τις πιο ένδοξες σελίδες της.
«Όταν ένας ολόκληρος λαός αποθεώνει για το πατριωτικό της έργο μία καλλιτέχνιδα και την αποκαλεί Μεγάλη, είναι Μεγάλη», είπε για τη Βέμπο η Άννα Συνοδινού.
Ακούστε το ιστορικό τραγούδι ” Παιδιά της ελλάδας, παιδιά΄΄
Παιδιά της Ελλάδος παιδιά – Σοφία Βέμπο
agioritikovima

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger