Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦH ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΚΤΙΝΑ ΛΕΙΖΕΡΠηγή atheatignosi: Η επόμενη γενιά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι λεγόμενοι «στρατιωτικοί κηφήνες» που παρουσίασε ο κορυφαίος κατασκευαστής των ΗΠΑ, θα φέρουν οχι μόνο έναν περιορισμένο ανεφοδιασμό πυραύλων - αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εφοδιασμένα με ένα υπερβολικά ελαφρύ λέιζερ, ικανό να καταστρέψει αντικείμενα με ταχύτητα φωτός.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, η αντιπροσωπεία ερευνητικού προγράμματος αμυντικής προόδου (DARPA) έχει δώσει στην ανάδοχο General Atomics πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια για να ανάπτυξει την HELLADS - μια ισχυρή ακτίνα 150 kW με μια διαφορά.

Το τρέχον λέιζερ εκείνης της δύναμης - θα είναι αρκετό για να καταστρέψει έναν εισερχόμενο πύραυλο ή ενα αεροπλάνο - που είναι ογκώδες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε σταθερά συστήματα άμυνας.
Η HELLADS, η οποία είναι η DARPA, λέει ότι βρίσκεται στο «τελικό στάδιο ανάπτυξης», είναι ριζικά ελαφρύτερο. Θα ζυγίζει μόνο 750 κιλά - λιγότερο από ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger