Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΙΑΑναρτήθηκε απο Vagedim

14 Φεβρουαρίου 2013


Πατήρ Σάββας Αχιλλέως:


Οταν η ψυχή είναι καθαρή τα αντιμετωπίζει αυτά τα πράγματα. Αν η ψυχή δεν είναι καθαρή, τότε γίνεται επίθεση του Διαβόλου που είναι πνεύμα. Γι αυτό τον λόγό πρέπει να έχουμε καθαρή την ψυχή μας, διότι η ψυχή ακούει και η ψυχή μιλά. Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι η απάθεια. 

Η ουράνιος απάθεια. Δεν θα δώσουμε λογαριασμό στο διάβολο, διότι την δουλειά του κάνει εκείνος, κι εμείς την δική μας. Ο κάθε ένας στον τόπο που βρίσκεται. Αν είμαστε στην μάχη θα πολεμήσουμε. Αν δεν είμαστε στην μάχη θα αντισταθούμε και θα προετοιμαστούμε. Μην φοβάστε τον Διάβολο διότι δεν έχει δύναμη. Είναι "Λέων χωρίς οδόντας και χωρίς νύχια". Οπότε, παίζει μαζί σου. Οταν του αφαιρέσει τα δόντια ο Χριστός μας, και του αφαιρέσει και τα νύχια, είναι σαν ενα αρκουδάκι το οποίο είναι μέσα στα πόδια σου και παίζει μαζί σου.

Οπως περνάς απο ενα σπίτι και έχει κάτι σκυλάκια μικρά με ενα κορδονάκι που τα τραβούν οι κυρίες, και που μόλις σε βλέπει αρχίζει και γαβγίζει, και εσύ γυρίζεις, το βλέπεις και γελάς. Διότι τι μπορεί να σου κάνει εκείνο το σκυλάκι;

Γι αυτό να μην φοβηθούμε, ούτε να λυγίσουμε, ούτε να αγωνιούμε, διότι όλα αυτά είναι χωρίς πίστη. Οι πατέρες της εκκλησίας ονομάζουν τον Διάβολο "Παλαμναίος Διάβολος". Οσο είναι η παλάμη του χεριού μας, τόσος είναι και αυτός. 

Οπότε με τέτοιους λογισμούς να μην ανυσηχούμε, και να λέμε:

«Σταυρός, ὁ φύλαξ πάσης τῆς οἰκουμένης, Σταυρός, ἡ ὡραιότης τῆς Εκκλησίας, Σταυρός, βασιλέων τό κραταίωμα, Σταυρός, πιστῶν τό στήριγμα, Σταυρός, ἀγγέλων ἡ δόξα καί τῶν δαιμόνων τό τραῦμα». 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger