Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ




Αναρτήθηκε απο Vagedim

21 Φεβρουαρίου 2013


Η πολιτική αβεβαιότητα της Τυνησίας συνεχίζεται, αφότου παραιτήθηκε την Τρίτη ο ισλαμιστής πρωθυπουργός, επειδή απέτυχε να διορίσει τεχνοκρατική, υπηρεσιακή κυβέρνηση για να τερματίσει την μακροχρόνια πολιτική κρίση.

Το πολιτικό αδιέξοδο προκάλεσε έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να υποβαθμίσει την Τυνησία, θέτοντας περαιτέρω πίεση στον αγώνα για την οικονομία.
Ο Hamadi Jebali, από το ισλαμικό κόμμα Ennahda, παραιτήθηκε μετά την αποτυχία του να περάσει το σχέδιό του για μια τεχνοκρατική, μη-πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση για να βγάλει την Τυνησία από το πολιτικό αδιέξοδο.
Ο Jebali, δήλωσε: "Οι πολίτες μας είναι απογοητευμένοι από την πολιτική τάξη. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.". Πρόσθεσε ότι η παραίτησή του "δεν σημαίνει την αποτυχία της Τυνησίας ή την αποτυχία της επανάστασης", αλλά προειδοποίησε το υπουργικό συμβούλιο να κάνει "κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι το κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί".
Η Τυνησία ανέτρεψε τον Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί απο μια επανάσταση, τον Ιανουάριο του 2011, που προκάλεσε η Αραβική Άνοιξη. Έκρινε πρώτες ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές 10 μήνες αργότερα και θεωρήθηκε ως το παιδί αφίσα για την συγκριτικά ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία στην περιοχή, ενώ η Αίγυπτος και η Λιβύη αντιμετώπιζαν αναταραχή
Το ισλαμικό κόμμα, Ennahda, κέρδισε τις εκλογές και πήγε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με δύο κεντροαριστερά κόμματα ως νέοι εταίροι. Η ιδέα ήταν ότι η κυβέρνηση θα καθίσει για ένα χρόνο και θα συμφωνήσουν σε ένα νέο σύνταγμα και νέες εκλογές.
Αλλά η προθεσμία του έτους έχει περάσει, και στην κυβέρνηση συνασπισμού διαπληκτίζονται, και υπάρχει απογοήτευση στο δρόμο για την έλλειψη της αλλαγής στη χώρα των 10 εκατομμυρίων που εξακολουθεί να μάχεται ενάντια στην υψηλή ανεργία, ένα μεγάλο χάσμα της φτώχειας και της διαφθοράς που προκάλεσαν οι ταραχές το 2011.
H παραίτηση του Jebali  ρίχνει μια σκιά πάνω από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τυνησίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον. Δύο χρόνια μετά την πτώση του δικτάτορα Zine El Abidine Ben Ali, η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση και έχει απόλυτη ανάγκη από νέες πιστώσεις.

Νέα κόμματα παντού, ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις. Λευκή και Μαύρη Ελίτ άρχισαν να σφάζονται.

Οποιος έπιασεν, έπιασεν!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger