Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1945
Επιμέλεια άρθρου Vagedim

12 Μαρτίου 2013


Χιλιάδες κορίτσια απο την Ολλανδία έχουν υποστεί σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από Ρωμαίους αξιωματούχους της Καθολικής Εκκλησίας από το 1945, αναφέρει μια έκθεση.

Μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή, που χρηματοδοτείται από τη Διάσκεψη της ολλανδικής επισκοπής που εξουσιοδοτήθηκε από την κυβέρνηση, ανέφερε τη Δευτέρα ότι κορίτσια κακοποιήθηκαν από μέλη του κλήρου στα σπίτια τους ή σε εκκλησίες. Σύμφωνα με την έκθεση, έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση και εκφοβισμό στα χέρια των μοναχών και στα σπίτια των νεαρών γυναικών. 


Η επιτροπή ανέφερε ότι περίπου το 40% των κοριτσιών που ερωτήθηκαν στη μελέτη, με επικεφαλή τον πρώην δήμαρχο της Χάγης Wim Deetman, ότι είχαν βιαστεί από ιερείς ή διάκονους. Τον Δεκέμβριο του 2011, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας εστιάστηκαν κυρίως στα παιδιά, και εκτιμάται ότι έως και 20.000 από αυτά παρενοχλήθηκαν στα καθολικά οικοτροφεία μεταξύ 1945 και 2010, και «πολλές δεκάδες χιλιάδες" αντιμετώπισαν κατάχρηση κάποιου είδους. 

Η τελευταία μελέτη παρακολούθησης, επικεντρώθηκε περισσότερο στα Καθολικά κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες, που εκτός από τα οικοτροφείαστάλησαν συχνά σε σπίτια για άγαμες μητέρες που διευθύνονται από καλόγριες αν έμεναν έγκυος χωρίς να είναι παντρεμένες. 

"Σε περιπτώσεις σωματικής βίας χωρίς σεξουαλική κακοποίηση, τόσο οι νέες όσο και προηγούμενες καταγγελίες δείχνουν κατά κύριο λόγο γυναίκες δράστες, κυρίως μοναχές που εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί ή φροντιστές," αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι «Σε βαριά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, οι δράστες ήταν κυρίως άνδρες . "

Μετά τις αποκαλύψεις, η οργάνωση-ομπρέλα της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων εξέδωσε ανακοίνωση και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι θα εξετάσει το πώς θα προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger