Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ 70 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ!Επιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
31 Ιουλίου 2013

Μια νέα μελέτη από έναν Αμερικανό οικονομολόγο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι επίσημα λέγεται ότι είναι. Η μελέτη από τον James D. Hamilton του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, λέει ότι τα εκτός ισολογισμού στοιχεία του παθητικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι έξι φορές το μέγεθος του επίσημου χρέους, ή 70,100000 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Το Αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια, αυξανόμενο από τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια (ή 36% του ΑΕΠ) το 2007, σε κατ 'εκτίμηση 12 τρισεκατομμύρια δολάρια (72% του ΑΕΠ) μέχρι το τέλος του 2013," είπε ο Χάμιλτον σε ένα έγγραφο για το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών. 

Όμως, το ομοσπονδιακό χρέος των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διότι ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει μια σειρά εκτός ισολογισμού δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

«Αλλά το επίσημα αναφερόμενο χρέος είναι μόνο μία πτυχή στην οποία η τρέχουσα πολιτική έχει αφήσει ένα βάρος για τους μελλοντικούς φορολογούμενους. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά σιωπηρών και ρητών υποχρεώσεων που δεν περιλαμβάνονται στα καθαρά ποσά του χρέους που μόλις αναφέρθηκαν, τα οποία όμως θα μπορούσαν να απαιτήσουν ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερες προσαρμογές για το μέλλον των δαπανών ή των φόρων από εκείνους που συνδέονται με την καταβολή των τόκων για το ίδιο το δημόσιο χρέος. 

Τα μεγαλύτερα στοιχεία σε αυτή την κατηγορία προέρχονται από την κοινωνική ασφάλιση και την Medicare η οποία, εάν διατηρηθεί η τρέχουσα πολιτική, θα απαιτηθούν τεράστιες θυσίες από τους μελλοντικούς φορολογούμενους.»

" Η μελέτη εντοπίζει πέντε βασικές δεσμεύσεις εκτός ισολογισμού, οι οποίες είναι «στήριξη για στέγαση, λοιπές εγγυήσεις δανείων (συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών προγραμμάτων εγγύησης δανείων πέραν εκείνων που αφορούν τη στέγαση, όπως τα δάνεια για την μετα-υψηλή σχολική εκπαίδευση, τα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις και τα δάνεια από την Export-Import Bank των Ηνωμένων Πολιτειών), την ασφάλεια των καταθέσεων, δράσεις που έχουν αναληφθεί από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, και τα ταμεία αρωγής της κυβέρνησης. 

" Η μεγαλύτερη κατηγορία των εκτός ισολογισμού υποχρεώσεων προέρχεται από τα πρόσθετα κεφάλαια που οι διαχειριστές της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Medicare ταμείων αρωγής θεωρούν ότι θα πρέπει να βρεθούν, προκειμένου να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις για τους τρέχοντες συμμετέχοντες του προγράμματος (δηλαδή, άτομα ηλικίας σήμερα 15 ετών και άνω). Αυτά φέρεται να είναι 26.500 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κοινωνική Ασφάλιση και 27.600 δισεκατομμύρια δολάρια για το Medicare. 

"Αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο τεράστιοι που είναι δύσκολο ακόμη και να συζητηθούν με συνεκτικό τρόπο ... Όμως, αν και μπορέσει κανείς να μαλώσει με τους συγκεκριμένους αριθμούς, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη σημαντική πραγματικότητα ότι αντανακλούν στο ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ γερνάει και η γήρανση του πληθυσμού σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι πληρώνουν και περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν οφέλη. 

Αυτή η πραγματικότητα σαφώς είναι ένα βασικό εμπόδιο για τη διατηρησιμότητα της δημοσιονομικής πολιτικής για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Προσθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, υπολογίσω συνολικές υποχρεώσεις των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου, ή 6 φορές το μέγεθος των αναφερόμενων στοιχείων του παθητικού. «Το έγγραφο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Ορισμένοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι η σημερινές υποχρεώσεις εκτός ισολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι μικρότερες από εκείνες που παρουσιάζονται εδώ. 

Αλλοι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μεγαλύτερους αριθμούς. Αυτές οι εκτός ισολογισμού ανησυχίες μπορούν ή δεν μπορούν να μεταφραστούν σε σημαντικα προβλήματα ισολογισμού. Αλλά ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο - είναι τεράστια. Και οι σιωπηρές ρητές υποχρεώσεις ενός τέτοιου τεράστιου μεγέθους έχουν τη δυνατότητα να έχουν τεράστιες οικονομικές συνέπειες.

Συμπέρασμα:

όταν είναι έτοιμα όλα, την κατάλληλη στιγμή θα δώσουν σήμα για χρεωκοπία. 
Μόλις αποφασίσουν να χρεοκοπήσουν την ήδη κατεστραμένη οικονομία των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger