Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ: Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Ο Γέροντας Σάββας Αχιλλέως στη χθεσινή ομιλία του στο διαδυκτιακό ραδιόφωνο του prisonplanet αναφέρεται στην παλαιά διαθήκη και κατά πόσον θα πρέπει να την αποδεκτούμε ως Ιερό βιβλίο.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
2 Νοεμβρίου 2013



Η παλαιά διαθήκη προετοίμασε τους Εβραίους να δεχτουν τον Χριστό ως αληθινό Θεό και να πιστέψουν σε αυτόν, αλλά αντί να πιστέψουν τον Χριστό ως Θεό αληθινό τον σταύρωσαν ως ξένο.

Η παλαιά διαθήκη είναι ιερό βιβλίο αλλά πρωτίστως για τους Εβραίους, Η παλαιά διαθήκη γεννήθηκε για να προετοιμάσει τους Εβραίους. Για εμάς η παλαιά διαθήκη μένει ως σημείο προετοιμασίας σωτηρίας του κόσμου, για να πιστέψουμε εμείς ότι ο Χριστός είναι ο Θεός ο αληθινός. 
Πρέπει να μην βλασφημούμε το άγιο όνομά του, και να τον έχουμε Θεό αληθινό και ότι πούμε και έχουμε στο νού μας να εξαρτάται μόνο απο τον Χριστό της Καινής Διαθήκης.

Διότι αυτός δεν ήταν απλά ένας Εβραίος, ήταν ο Θεός ο αληθινός και ότι είπε το έγραψαν μέσα στο ευαγγέλιο του οι 4 ευαγγελιστές. Πρέπει να έχουμε τον Χριστό πάντα στην καρδιά μας και την ψυχή μας. Να ψάλουμε τους ύμνους του και να τον δοξολογούμε με πνευματικές ωδές.

Χωρίς τον Χριστό δεν υπάρχει σωτηρία, υπάρχει θάνατος. Να μην στεκόμαστε μόνο στους προφήτες της παλιάς διαθήκης, εκείνοι μας προετοίμασαν για να δεχτούμε τον Θεό τον αληθινό.

Η παλαιά διαθήκη είναι βοήθεια για την αποδοχή του αληθινού Θεού, και δεν πρέπει να κρεμόμαστε μόνο απο τους λόγους της παλαιάς διαθήκης. Ο Θεός ήρθε και πλήρωσε τα κενά της παλαιάς διαθήκης. 

Στην παλιά διαθήκη γράφει να δώσεις χαστούκι σε εκείνον που σου το έδωσε, ενώ ο Χριστός λέει αν κάποιος σε χαστουκίσει στο ένα μάγουλο, γύρισε σ' αυτόν και το άλλο. 

Εμείς αγαπάμε τους εχθρούς μας, ενώ η παλαιά διαθήκη διδάσκει οτι δεν πρέπει να αγαπάμε τους εχθρούς μας.

Ο λόγος του Χριστού μας είναι λαμπάδα, ενω όλα τα υπόλοιπα είναι σαν εκείνα τα κεράκια τα μικρά που ανάβεις όταν πηγαίνεις στην εκκλησία τα οποία χάνουν το φέγγος τους.

Η λαμπάδα όμως που κρέμεται μπροστά στον Χριστό είναι διαφορετική.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger