Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα τζαμιά στις ΗΠΑ, μετά την 11η Σεπτεμβρίου


Τα τζαμιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, με τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα να βλέπουν την άνοδο στην κατασκευή τζαμιών κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.
"Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη, υγιής μουσουλμανική κοινότητα που έχει ενσωματωθεί πλήρως στην Αμερική," δήλωσε στην Washington Post ο Ihsan Bagby, επικεφαλής του ερευνητικού έργου - το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο των Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων και του Ινστιτούτο Χάρτφορντ για την Έρευνα της Θρησκείας. «Οι ερευνητές που διεξάγουν την εθνική καταμέτρηση βρήκαν συνολικά 2.106 ισλαμικά κέντρα, σε σύγκριση με 1.209 που υπήρχαν το 2000 και 962 που υπήρχαν το 1994," ανέφερε η Washington Post.
Στις φωτογραφίες μερικά από τα τζαμιά στις ΗΠΑ:
Η Washington Post προσφέρει την στατιστική ως ένδειξη «θριάμβου» της Μουσουλμανικής-Αμερικανικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του αντι-μουσουλμανικού "αρνητικού κλίματος" που υποτίθεται ότι αποδεικνύεται από την αντίδραση στο λεγόμενο τζαμί του Σημείου Μηδέν (Ground Zero mosque) στην πόλη της Νέας Υόρκης. Αλλά ίσως τα δεδομένα αυτά δικαιώνουν τους επικριτές του τζαμιού, που ισχυρίζονται ότι έχουν αντιταχθεί στην κατασκευή του τζαμιού του Ground Zero, όχι από μισαλλοδοξία, αλλά από μια πολύ ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την εγγύτητα του συγκεκριμένου τεμένους στο Σημείο Μηδέν όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
"Όταν κοιτάζω εκεί πέρα ​​και βλέπω ένα τζαμί, με πονάει," ανέφερε στους New York Times ο C. Lee Hanson, ο οποίος έχασε έναν γιο στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «Χτίστε το κάπου αλλού» λέει.
Προφανώς, οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι, αυτό ακριβώς κάνουν την τελευταία δεκαετία.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger