Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Η γιαγιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν μια Σκοπιανή, από την Μπίτολα»


άγαλμα, γιαγιά, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Μέγας Αλέξανδρος, Μπιτόλα, ΠΓΔΜ, Σκόπια, ΣκοπιαΠροκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ που δήλωσε πως η γιαγιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Μπιτόλα των Σκοπίων.

Σχολιάζοντας, σε συνέντευξη του στην αυστριακή «Die Presse», τις έντονες ελληνικές αντιδράσεις στην τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο στα Σκόπια είπε «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες. Όσο περισσότερο μας επιτίθενται, τόσο θα ισχυροποιούν τα πατριωτικά μας αισθήματα» και πρόσθεσε «Σεβόμαστε μόνο την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μας κατηγορούν, επειδή έχουμε αρχαιολογικούς χώρους στο έδαφος μας. Η γιαγιά του Μεγάλου Αλέξανδρου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Λυγκιστίδα, στη σημερινή Μπίτολα» συνέχισε ο Σκοπιανός πρόεδρος, που υπεραμύνθηκε της πολιτικής Γκρούεφσκι, να μετατρέψει τα Σκόπια σε μια απέραντη... Disneyland, με αγάλματα και μνημεία από την ελληνική και βουλγαρική ιστορία.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ιβανόφ κατηγόρησε την Ελλάδα, πως δεν θέλει επίλυση της διαφοράς (για την ονομασία), ζητώντας από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει τον προσεχή Μάιο στην ένταξη της χώρας του.

πηγη:iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger