Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αρχαιότερος πρόγονος του ανθρώπου ήταν ένα θαλάσσιο σκουλήκιΜια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά κατόρθωσαν να αποδείξουν την ύπαρξη ευθείας εξελικτικής σχέσης μεταξύ του Ηomo sapiens και του απολιθωμένου σκωληκοειδούς όντος Pikaia gracilens, το οποία είχε συνολικά μήκος μόλις 5 εκατοστά.
Έχοντας μελετήσει τα απολιθωμένα υπολείμματα του Pikaia gracilens οι επιστήμονες απέκτησαν ισχυρές αποδείξεις ότι αυτό το είδος αποτελεί πρόγονο όλων των εκπροσώπων των σπονδυλωτών ζώων με χόνδρους (Chordates). Αυτό αναφέρεται σε άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Biological Reviews Βιολογικά Κριτικές.

Τα Chordates είναι το νεαρότερο μεταξύ των ειδών των ζώων. Τους εκπροσώπους του συνδέει η ύπαρξη πρωτογενούς σπονδυλικής στήλης -  χόνδρου, ο οποίος σε υψηλότερες μορφές ζωής αντικαθίσταται από τη σπονδυλική στήλη με οστά. Κατά τη γνώμη των επιστημόνων, τα Pikaia gracilens, απολιθωμένα υπολείμματα των οποίων βρέθηκαν σε ιζήματα, που χρονολογούνται 500 – 505 εκατομμύρια χρόνια π.Χ., αποτελούν το πλέον αρχαίο και πρωτόγονο από τους εκπροσώπους αυτού του τύπου ζώου.

ἀθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger