Με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής και των τεχνολογιών κλωνοποίησης οι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα αρνάκι, το κρέας του οποίου περιέχει ιχθυέλαιο. Αυτό γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
Oι Κινέζοι επιστήμονες μεταμόσχευσαν στο έμβρυο του αρνιού ένα γονίδιο, που είχε αφαιρεθεί από νηματώδεις σκώληκες και διευκολύνει τη δημιουργία στον οργανισμό οξέων ψαριού, ανάλογων με εκείνα, που περιέχονται στο μουρουνέλαιο, καθώς και σε μια σειρά παραλλαγών των ξηρών καρπών.Τα οξέα αυτά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία του ανθρώπου, μειώνουν τον κίνδυνο του εμφράγματος και άλλων ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, θεωρούν οι επιστήμονες.Κατά τη γνώμη τους, η βιομηχανική παραγωγή αυτού του γενετικά μεταλλαγμένου αρνιού μπορεί να αρχίσει στο αμέσως προσεχές μέλλον.
ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ

Δημοσίευση σχολίου