Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΒΕΛΓΙΟ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ - ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ




Επίσημα αναφέρεται ως «Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών", αλλά όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, οτι ο εμβολιασμός δεν είναι ανοσοποίηση από οποιαδήποτε πηγή μπορούμε να  φανταστούμε. 
Σε μια διαμαρτυρία εκστρατείας εμβολιασμού από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μια ομάδα απο το Βέλγιο με γονείς των οποίων τα παιδιά είχαν βλάψει οι εμβολιασμοί, τοποθέτησαν μια σειρά από μικροσκοπικά λευκά φέρετρα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Οι γονείς έδειξαν την οργή τους με την προσθήκη απο δύο σύριγγες εμβολίων και ένα σταυρό πάνω σε κάθε φέρετρο, που συμβολίζει το θάνατο ενός παιδιού που πέθανε από τους εμβολιασμούς.
Ένα φέρετρο χαραγμένο με νόημα οι λέξεις «ΠΕΕ Notre Fille Στέισι», «Αναπαύσου εν ειρήνη κόρη μας Στέισι» ξεχώρισε από όλα τα υπόλοιπα. Απο κάτω προσεκτικά τοποθετημένα ήταν μια φωτογραφία από ένα κοριτσάκι ντυμένο στα λευκά. Ποιο μήνυμα θα μπορούσε να είναι ισχυρότερο και πιο οδυνηρό απ 'αυτό,που αποδεικνύει την οργή που αισθάνονται οι γονείς και θρηνούν την πρώτη ημέρα της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμών» που διοργανώθηκε από την ΠΟΥ. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών είχε κανονιστεί να ενώσει τις χώρες σε όλο τον κόσμο σαν μια μεγάλη ομπρέλα,και την ιδέα της προώθησης και ευαισθητοποίησης των εμβολιασμών. Ωστόσο, είναι απίθανο το είδος της «εκστρατείας εμβολιασμού» ή «ευαισθητοποίηση εμβολιασμού» που έχουν στο μυαλό τους.
Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν ένα δικαστήριο στο Βέλγιο αποφάνθηκε υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ήταν μια μάλλον τολμηρή παραχώρηση και επιβολή των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τον Μάιο του 1974 ξεκίνησε και επέκτεινε το πρόγραμμα του για την ανοσοποίηση (ΣΕΠ) και τον εμβολιασμό όλων των παιδιών του κόσμου. Ήταν μόνο το 2008 όταν οι αρχές στο Βέλγιο κατέφυγαν σε ακραία μέτρα να υποχρεώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους: ποινές φυλάκισης. Σε δύο γονείς στο Βέλγιο εκδόθηκαν πέντε μήνες φυλάκισης για την αποτυχία να εμβολιάζουν τα παιδιά τους κατά της πολιομυελίτιδας. Κάθε γονέας, επίσης, επιβλήθηκε με  πρόστιμο € 4.100 ($ 8.000).
Από τη νίκη στο δικαστήριο στο Tournai,Οι γονείς έχουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με την τοξικότητα των εμβολίων .Ακόμη και με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τους κινδύνους του εμβολιασμού. Η επιδεικνύουν πανό απαιτώντας την ελευθερία απο τους εμβολιασμούς για τη χώρα τους. Πιστεύουν, όπως πολλοί από εμάς κάνουμε, ότι είναι ένα δικαίωμα των γονέων να επιλέγουν αν εμβολιάσουν τα παιδιά τους ή όχι και ότι το δικαίωμα αυτό πρέπει σιγά σιγά να εισακουστεί και από την κυβέρνησή τους.
Το Βέλγιο βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο στην εξαγωγή των φαρμακευτικών προϊόντων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών εξαγωγών του Βελγίου κάθε χρόνο. Το Βέλγιο έχει επίσης το μεγαλύτερο εργοστάσιο της GlaxoSmithKline στον κόσμο. Έδρα τους, η GSK Biologicals, που απασχολεί πάνω από 12,000 άτομα παγκοσμίως, 7.500 από τους οποίους απασχολούνται στις τρεις περιοχές του Βελγίου.
Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας από τους λόγους που οι γονείς στο Βέλγιο είναι θύματα εκφοβισμού αναγκάζοντας τα παιδιά τους να εμβολιαστούν μόνο για να τους επιτρέψουν να συμμετέχουν σε εγκαταστάσεις ημερήσιας φροντίδας;
Μια μητέρα εξήγησε πως παρά την εξέταση από το γιατρό της ότι το παιδί είχε υποστεί μια ανεπιθύμητη αντίδραση απο το εμβόλιο, της είπαν ότι ο γιος της χρειάζεται να εμβολιαστεί πλήρως για να του δώσει τη δυνατότητα να γραφτεί στο νηπιαγωγείο.
Το 2011 στο Σαν Ραφαέλ και Beatrice έχασαν την κόρη τους Στέισι μέσα σε δυόμισι μήνες. Και εδώ, το ίδιο ερώτημα, ποιος φταίει; Λίγο μετά από τον πρώτο εμβολιασμό, η Στέισι πέθανε από δηλητηρίαση του αίματος.
Για τους γονείς της..... η Στέισι πέθανε από τα εμβόλια της. Είχε λάβει ένα αρκετά δυνατό μίγμα απο εμβόλια, το βακτήριο Haemophilus influenzae που μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Waterhouse. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
Μετά το θάνατο της Στέισι οι γονείς της αποφάσισαν να μην εμβολιάσουν την δίδυμη αδελφή της.
Επιλογή ή υποχρέωση;
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα εμβόλια σώζουν τις ζωές 2,5 εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger