Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ ΤΟ 2009 ΜΕ ΤΟΝ Η1Ν1; ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ 2012


Ο πρόεδρος της Ουγκάντα ​​ζητά από τους ανθρώπους στην αφρικανική χώρα να αποφεύγεται η φυσική επαφή, συμπεριλαμβανομένων την χειραψία και φιλιά, για να εμποδίσει την εξάπλωση του θανατηφόρου και εξαιρετικά μεταδοτικού ιού Έμπολα, που έχουν σκοτωθεί 14 άτομα τις τελευταίες εβδομάδες.
Η ασθένεια δεν έχει καμία γνωστή θεραπεία ή εμβόλιο, και μπορεί να σκοτώσει έως και το 90% των θυμάτων μέσα σε λίγες μέρες. Στην Ουγκάντα ​​είναι τόσο έντρομοι με την ασθένεια που έφυγαν αμέσως από το νοσοκομείο όταν άκουσαν για τους ασθενείς με Έμπολα που υπήρχαν.
Ο Πρόεδρος του Museveni είπε οτι υπάλληλοι υγείας εργάζονται για να περιορίσουν την ασθένεια στην αγροτική περιοχή όπου το κρούσμα επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, αλλά τουλάχιστον ένα από τα ύποπτα θύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Καμπάλα. 
«Ζητήσαμε από τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν εκείνοι που εμφανίζουν τα συμπτώματα.
"Έχω ελπίδα, διότι από την Παρασκευή δεν είχαμε κανένα νέο ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα,".
Ωστόσο, ένας άλλος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών από την πληγείσα περιοχή δήλωσε στο Associated Press οτι υπάρχουν μέχρι και έξι ασθενείς με υποψία για Έμπολα, όπου έχουν γίνει δεκτοί σε ένα νοσοκομείο εκεί, και ότι οι άνθρωποι σε άλλα χωριά αναφέρουν πιθανές μολύνσεις Έμπολα.
Oι άνθρωποι φοβούνται επειδή πολλές ασθένειες που είναι κοινές στην περιοχή, όπως η ελονοσία, έχουν τα ίδια συμπτώματα, όπως ο ιός Έμπολα. τα σχολεία είναι κλειστά και οι κοινωνικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.
Εμπειρογνώμονες από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι στην Ουγκάντα ​​για να παράσχει συμβουλές στους υπαλλήλους της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα έχουν αρχικά συνήθως συμπτώματα γρίπης . Μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει αιμορραγία, εσωτερικά και εξωτερικά εώς ότου καταστραφούν τα ζωτικά τους όργανα.
Ο ιός Έμπολα ονομάστηκε απο τον ποταμό που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου για πρώτη φορά αναφέρθηκε περιστατικό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 1976. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα, αρχίζει συνήθως όταν ένας άνθρωπος έχει επαφές με ένα μολυσμένο ζώο.
Στο CDC στην Ουγκάντα λειτουργεί ένα εργαστήριο, όπου μια ομάδα επιστημόνων μελετά τον ιό Έμπολα και άλλους θανατηφόρους ιούς στην Αφρική. Στα τελευταία δύο χρόνια, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ιό Έμπολα ως βιολογικό όπλο. Η απειλή από Έμπολα και άλλες ιογενείς ασθένειες έχουν δραματοποιηθεί σε best-seller βιβλία όπως το "The Hot Point" και ταινίες του Χόλυγουντ όπως " Outbreak” and “Contagion."
Αυτό είναι το τρίτο κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα ​​από το 2000, όταν 224 άτομα σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη έκρηξη το 2007, και υπήρξε ενα επιβεβαιωμένο κρούσμα το 2011.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger