Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ



Ένα γερμανικό επιστημονικό ερευνητικό ινστιτούτο προειδοποιεί ότι τα περισσότερα προφυλακτικά στην αγορά περιέχουν καρκινογόνες χημικές ουσίες και έχει ζητήσει η παρασκευή τους να υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο ποιότητας. Το χημικό Ινστιτούτο Ερευνών στη Στουτγάρδη δήλωσε την Παρασκευή ότι βρήκε την καρκινογόνο ουσία Ν- νιτροζαμίνη  σε 29 από τα 32 είδη των προφυλακτικών που δοκιμάστικαν σε συνθήκες προσομοίωσης.
Τα προφυλακτικά, τα οποία φυλάσσονται με τεχνητό ιδρώτα, αποπνέουν τεράστια ποσά που προκαλούν καρκίνο Ν-νιτροζαμινών από το καουτσούκ. Οι ερευνητές μέτρησαν τα ποσά των Ν-νιτροζαμινών, που ήταν πολύ υψηλότερα από τα προβλεπόμενα όρια για τα άλλα προϊόντα από καουτσούκ, όπως οι πιπίλες που χρησιμοποιούν τα  μωρά.
«Η Ν- νιτροζαμίνη είναι μια από τις πιό καρκινογόνες ουσίες,» οι συντάκτες της εν λόγω μελέτης αναφέρουν ότι, «Υπάρχει μια ανάγκη να πιεστούν οι κατασκευαστές για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.»
Η μελέτη ανέφερε ότι ο καρκινογόνος παράγοντας θεωρείται ότι είναι παρόντες σε μια ουσία που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της ελαστικότητας του προφυλακτικού. 
Όταν το ελαστικό υλικό έρχεται σε επαφή με υγρά του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί να απελευθερώσει τα ίχνη η N-νιτροζαμίνη.
Κανένας άμεσος κίνδυνος για την υγεία
Αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα ορισμένο όριο της Ν-νιτρωδοαμίνης για τα προφυλακτικά, η μελέτη δεν έχει προκαλέσει τον πανικό μεταξύ των κατασκευαστών.

Τοπικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, δήλωσαν οτι οι  χρήστες προφυλακτικών δεν πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν (τα αντισυλληπτικά καουτσούκ) με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, διότι η Ν- νιτροζαμίνη δεν θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger