Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ,ΦΥΛΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!




Ποτάμια κάτω από τη θάλασσα μπορεί να υπάρχουν πραγματικά!
Ο ωκεανός έχει πολλά μυστικά, και ένα απο αυτά είναι τα υποβρύχια ποτάμια.
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο υποθαλάσσιο ποταμό που ρέει κατά μήκος του βυθού της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός ο καταπληκτικός υποθαλάσσιος ποταμός είναι πλήρης, απο δέντρα και φύλλα που ρέουν στον πυθμένα της θάλασσας, ακόμη και καταρράκτες!
Υπολογίζεται ότι αν υπήρχε στη γη, αυτός ο υποθαλάσσιος ποταμός, θα ήταν ο έκτος μεγαλύτερος στον κόσμο από την άποψη του όγκου του νερού που ρέει μέσα από αυτό. 
Είναι περίπου 350 φορές μεγαλύτερος από τον ποταμό Τάμεση και 10 φορές μεγαλύτερος από ό, τι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, ο Ρήνος.
Το εύρημα αυτό μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να ρίξουν περισσότερο φως στο πώς η ζωή καταφέρνει να επιβιώσει στα βάθη των ωκεανών μακριά από τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά νερά που βρέθηκαν κοντά στη γη.
Ο υποθαλάσσιος ποταμός, που είναι μέχρι 115 μέτρα βάθος σε ορισμένα σημεία, έχει ακόμη και ορμητικούς καταρράκτες  ισοδύναμους με τους επίγειους.

Μια 3-D εικόνα ραντάρ, χρησιμοποιώντας ψευδή χρώματα, απο το υποθαλάσσιου κανάλι του ποταμού, όπου εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα από το Στενό του Βοσπόρου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leeds, χρησιμοποίησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο για να μελετήσουν ένα βαθύ κανάλι που είχε βρεθεί στον πυθμένα της θάλασσας, και βρήκαν ένα ποτάμι με πολύ αλμυρό νερό να ρέει κατά μήκος του καναλιού βαθιά στο κάτω μέρος της Μαύρης Θάλασσας, δημιουργώντας όχθες ποταμού και πλημμυρικές περιοχές σαν ένα ποτάμι στη γη.

Αυτό δεν είναι πρώτη φορά όπου ένας υποθαλάσσιος ποταμός έχει ανακαλυφθεί.
Σύμφωνα με τη θάλασσα του Μεξικού, υπάρχει ένα ποτάμι που ονομάζεται «Cenote Angelita'-και ανακαλύφθηκε από τον Ανατόλι Beloshchin και την ομάδα των δυτών του.





"Είμαστε σε 30 μέτρα βάθος με γλυκό νερό, στη συνέχεια στα 60 μέτρα βάθος αλμυρό νερό, και κάτω βλέπω ένα ποτάμι, και πεσμένα φύλλα ... Στην πραγματικότητα, το ποτάμι, το οποίο μπορείτε να δείτε, είναι ένα στρώμα από υδρόθειο,"
Αυτό το υποβρύχιο ποτάμι είναι ένα πλήρες ποτάμι όπως κάθε συμβατικό, και ρέει ως 115 μέτρα βάθος σε ορισμένα σημεία.
Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ψάχνουν ήδη για περισσότερα τέτοια παραδείγματα, και είναι ακόμα πιο πιθανό να ανακαλυφθούν στο άμεσο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger