Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣatheatignosi.blogspot.gr


Μια μυστηριώδης ασθένεια ευθύνεται για τον θάνατο δεκάδων παιδιών της Καμπότζης, και παραμένει αγνώστων στοιχείων από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο.


Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Υπουργείο Υγείας της Καμπότζης, η ασθένεια στοίχισε τη ζωή 52 ανθρώπων και έχουν προσβληθεί πολλοί άλλοι.

Η νόσος είναι γνωστό ότι προκαλεί παράλυση, οίδημα εγκεφάλου, νευρολογικά συμπτώματα, σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, και οδηγεί σε γρήγορο θάνατο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα είχαν περιγραφεί ως έχοντες τους πνεύμονές τους να " καίγονται ".

Τα περισσότερα από τα προσβεβλημένα άτομα ήταν παιδιά κάτω των 3 ετών.

Ιατρικοί ερευνητές προτείνουν τώρα ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει τα αιτία της ασθένειας - το EV-71 του ιού - μετά τη διεξαγωγή μιας σειράς εργαστηριακών εξετάσεων σε μερικά από αυτά που επλήγησαν από την ασθένεια. 
Τα πρώιμα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, ακολουθείται από πονόλαιμο και μερικές φορές μια κακή όρεξη και αίσθημα κακουχίας. Μία ή δύο ημέρες μετά ο πυρετός ξεκινά, επώδυνα έλκη μπορεί να αναπτυχθούν στο στόμα ή στο λαιμό, και εξανθήματα μπορεί να εμφανιστούν εντός ενός ή δύο ημερών μετά από αυτό. Η συνήθης περίοδος επώασης - ο χρόνος από τη μόλυνση έως τα πρώτα συμπτώματα - είναι περίπου τρεις έως επτά ημέρες.
Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι εντεροϊοί είναι της ίδιας οικογένειας με τον ιό της πολιομυελίτιδας.


Τα συμπτώματα που οδήγησαν στην νοσηλεία των παιδιών με την ασθένεια είναι γενικά, υψηλός πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, και εγκεφαλίτιδα. Πάνω από μία περίπτωση σε λίγες ώρες, οι συνθήκες επιδεινώνονται σε μεγάλο βαθμό, με θάνατο που σημειώνεται εντός μόνο λίγων ημερών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς των εντεροϊών ως την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας είναι μάλλον πενιχρά. 
Για παράδειγμα, είναι γενικά αποδεκτό ότι, σε πολλές περιπτώσεις, "σχετικές ιατρικές πληροφορίες μπορεί να είχαν παραλειφθεί και δεν εξετάστηκαν όλα τα παιδιά προτού να πεθάνουν.»

Στην πραγματικότητα, τα δείγματα συλλέχθηκαν από 24 μόνο άτομα με μόλις 15 από αυτούς να είναι θετικά για EV-71. Αυτό θα πρέπει να δείχνουν ότι πολύ περισσότερες αποδείξεις είναι απαραίτητες πριν από τους ισχυρισμούς ότι το EV-71 είναι η αιτία της ασθένειας.

Ο Δρ Nima Asgari ερευνητής δήλωσε πρόσφατα στο Associated Press ότι ο EV-71 δεν έχει αναγνωριστεί ως ιός στην Καμπότζη πριν. Έτσι, θα πρέπει επίσης να αρχίσουν να αναρωτιούνται - αν ο EV-71 είναι η αιτία της ασθένειας, γιατί ξαφνικά εμφανίζεται στην Καμπότζη τώρα και γιατί παράγει τέτοια καταστροφικά αποτελέσματα;

Επειδή ο EV-71 είναι της ίδιας οικογένειας, όπως ο ιός της πολιομυελίτιδας, και θα πρέπει επίσης να αναρωτιούνται αν υπάρχει ή όχι συσχέτιση μεταξύ των προγραμμάτων EV-71 (αν είναι η αιτία της ασθένειας σε πρώτη θέση) και τα πρόσφατα προγράμματα εμβολιασμού πολιομυελίτιδας που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καμπότζη.

Επιπλέον, η περιγραφή σχετικά με το ξαφνικό "κάψιμο" των πνευμόνων των θυμάτων φέρει μια απόκοσμη ομοιότητα με την μυστήρια "αποσύνθεση των πνευμόνων» του ιού που σημειώθηκε στην Ανατολική Ευρώπη και τη Νορβηγία μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο, εμείς απλά δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτή την νέα ασθένεια, ή ακόμα και αν πρέπει να ανησυχούν για έξω από την Καμπότζη. 
Μπορούμε να θυμηθούμε τη γρίπη των χοίρων και την προπαγάνδα που προωθήθηκε σε όλο τον κόσμο, πριν τελικά αποκαλυφθεί ως φάρσα και οτι σχεδιαστηκε για να εμπλουτίσει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger