Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ "DARPΑ" ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΧΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


H Darpa, αυτή η προηγμένη υπηρεσια των ΗΠΑ με τις… θεότρελες ιδέες, δείχνει ένα νέο σύστημα που μπορεί να σβήσει φλόγες με τον ήχο! Αυτό είναι το πρόγραμμμα με την ονομασία “Instant Fire Suppression”.
Η Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) μάλιστα μας έχει δώσει και δύο εντυπωσιακά βίντεο με δοκιμές που έγιναν σε εργαστήριο τον Δεκέμβρη του 2011.
Η ομάδα έδειξε ένα σύστημα με φλόγες που σβήστηκαν με ένα ακουστικό πεδίο που ‘λεπταίνει’ τον αέρα γύρω από τις φλόγες. Εκτός από το tech της υπόθεση πάντως το θέμα είναι πως ΔΕΝ είναι εκκωφαντικός ο θόρυβος. Την ίδια ουσιαστικά τεχνολογία είχε δοκιμάσει στα 1900s ο Γερμανός φυσικός Heinrich Rubens με σειρά σωλήνων. Η Darpa είχε ανακοινώση τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών και ηχητικών σημάτων από το 2008 καθώς λέει πως αν και υπάρχει “despite extensive research in this area, there have been no new methods for extinguishing and/or manipulating fire in almost 50 years.” Με άλλα λόγια υπάρχει πλέον χώρος για να δημιουργηθεί νέα τεχνολογία.
Το Instant Fire Suppression project έχει αρχικά ξεκινήσει για να σβήνει φωτιά σε κλειστούς χώρους όπως πλοία και το κόκπιτ ενός αερσοσκάφους.
Μετά από δύο χρόνια έρευνες σε τεχνολογίε όπως ψυχρό πλάσμα η Darpa έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες επιτυχίας τον Γενάρη του 2012. Δείχνει απλό άλλα έχει πολύ tech.Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger