Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ



Σε ένα πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο καθηγητής φιλοσοφίας, John Martin Fischer, έχει βραβευτεί με τρία χρόνια, για 5 εκατ. ευρώ ως επιχορήγηση από το Ίδρυμα John Templeton για να μελετήσει ακριβώς το θέμα αυτό. Μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στην τάξη του.
Ο Fischer θα διδάξει συναφή μαθήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. 
Έχω διδάξει συχνά κατηγορίες για το θάνατο, την αθανασία, και το νόημα της ζωής, τόσο στο Πανεπιστήμιο του Yale και του UC Riverside. "
Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Περισσότερα για αυτό σε λίγο.
Ο Φίσερ σημείωσε, «Θα είμαστε ανοιχτοί τόσο στη μελέτη των θρησκευτικών αλλά και μη-θρησκευτικές απόψεις για την αθανασία. Ένα πράγμα που θα μελετήσουμε είναι το κατά πόσον τα ανθρώπινα όντα θα ήθελαν να ζήσουν για πάντα:. Θα ήταν βαρετό Θα έχανε το νόημά  και την ομορφιά του;  η μήπως ο θάνατος θα δώσει νόημα στη ζωή; "
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ανακοινώνοντας την απονομή της επιχορήγησης, πολλές ανέκδοτες εκθέσεις της μετά θάνατον ζωής αφθονούν, αλλά δεν υπήρξε «καμία συνολική και αυστηρή, επιστημονική μελέτη σε παγκόσμια έκθεση σχετικά με το θάνατο και άλλες εμπειρίες, ή το πώς η πίστη στην αθανασία επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά . " Η έρευνα θα εξετάσει μια σειρά από φαινόμενα, όπως τον ουρανό, την κόλαση, το καθαρτήριο, και το κάρμα. Η μεγαλύτερη επιχορήγηση μέχρι σήμερα θα χορηγηθεί στον καθηγητή στο UC Riverside, και μία από τις μεγαλύτερες που δίνεται σε ένα άτομο στο πανεπιστήμιο.
Ο Φίσερ είπε σε μια δήλωση, "Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στην τεκμηρίωση για τις επιθανάτιες εμπειρίες και άλλα φαινόμενα, προσπαθώντας να καταλάβουμε αν αυτά προσφέρουν εύλογη αναλαμπή μιας μεταθανάτιας ζωής ή έμμεσα βιολογικά ψευδαισθήσεις", δήλωσε ο Φίσερ. "Η προσέγγισή μας θα είναι ασυμβίβαστα επιστημονικά αυστηρή. Δεν πρόκειται να ξοδέψουμε χρήματα για να μελετήσουμε απαγωγές εξωγήινων.
Το έργο Αθανασία, όπως λέγεται, θα ζητήσει προτάσεις έρευνας από διακεκριμένους επιστήμονες, φιλοσόφους και θεολόγους των οποίων το έργο "θα επανεξεταστεί από σεβαστούς ηγέτες στους τομείς τους, και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά."

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι η ακαδημαϊκή έρευνα θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια σειρά από ζητήματα, όπως
: Αν είμαστε υλικά όντα, πώς μπορούμε να υπάρχουν στον ουρανό, όπου δεν θα έχουμε φυσικά σώματα (ή όχι του είδους που έχουμε εδώ) ;
"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιθανάτιες εμπειρίες. Μπορούμε να τα καταχωρήσουμε προσεκτικά και να εξετάσουμε εάν υπάρχουν σχέδια. Έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό. Ίσως κάποιες δια-πολιτισμικές μελέτες θα ήταν χρήσιμες.
«Θα είναι επίσης ανοικτός για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ των πεποιθήσεων στην μετά θάνατον ζωή και τη συμπεριφορά -. Την ηθική συμπεριφορά και τα ποσοστά της εγκληματικότητας"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger