Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ


κόκκινο + + βροχή κυττάρων2

Μια σπάνια κόκκινη βροχή έπεσε για περίπου 15 λεπτά στην πόλη της Kannur, Κεράλα, στις 28 Ιουνίου. Οι ντόπιοι κάτοικοι ήταν ενοχλημένοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος έχει βιώσει χρωματισμένη βροχή.
Αυτό το παράξενο φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Κεράλα λίγες ώρες μετά από ένα μετεωρίτη τον Ιούλιο του 2001, όταν ο διαστημικός βράχος εξερράγη στην ατμόσφαιρα.Περισσότερες από 120 παρόμοιες βροχές αναφέρθηκαν εκείνο το έτος, συμπεριλαμβανομένων κίτρινης, πράσινης και μαύρου χρώματος.
Ο αστροβιολόγος Godfrey Louis, στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (CUSAT), έχει μελετήσει τα δείγματα της βροχής και ανακάλυψε παράξενες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοφθορισμού-φως που εκπέμπεται από φυσικά κυτταρικές δομές, όπως τα μιτοχόνδρια.
Η επιστημονική ανάλυση έδειξε ότι η εντυπωσιακή κόκκινη απόχρωση οφείλεται σε μικροσκοπικά σωματίδια που μοιάζουν με βιολογικά κύτταρα, και πιθανότατα προέρχονται από θραύσματα κομήτη.
Ο Louis πιστεύει ότι αυτά τα κύτταρα θα μπορούσαν να είναι εξωγήινοι γιατί ήδη υπάρχουσες θεωρίες υποθέτουν ότι οι κομήτες έχουν ένα καυτό πυρήνα  νερού με χημικές θρεπτικές ουσίες σε θέση να υποστηρίξουν την ανάπτυξη μικροβίων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger