Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ - ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΛΗ



atheatignosi.blogspot.gr

Θαμμένα στα βαθιά νερά βρίσκονται τα ερείπια του συναρπαστικού και θαυμαστού αρχαίου βασίλειου που σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά χαμένες μνήμες του παρελθόντος.
Πολλοί αρχαίοι προηγμένοι πολιτισμοί έληξαν λόγω σεισμών, τσουνάμι ή άλλες φυσικές καταστροφές. Πολύτιμα αντικείμενα και ερείπια αρχαίων πόλεων χάθηκαν στα βάθη των θαλασσών, σε λίμνες και ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά αρχαία μυστικά στο βυθό της θάλασσας, και μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τους προγόνους μας, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών που μας δίνουν τη δυνατότητα να διερευνήσουμε τα βάθη όπως ποτέ πριν.


Χαμένο για 1.600 χρόνια, το βασίλειο της Κλεοπάτρας που ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας, της Αιγύπτου.Η Κλεοπάτρα VII Φιλοπάτωρ, γνωστή στην ιστορία ως Κλεοπάτρα, ήταν η τελευταία Ελληνίδα Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου.
Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μια οικογένεια ελληνικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι η αυτοκρατορία της Κλεοπάτρας καταστράφηκε από τον σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ολόκληρη η πόλη ήταν εντελώς βυθισμένη, μαζί με όλα τα έργα τέχνης, αγάλματα, στήλες και άλλες ομορφιές του ανακτόρου της Κλεοπάτρας.

Υποβρύχια αγάλματα και έργα τέχνης θα μπορούσαν να μας πούν περισσότερα για την Κλεοπάτρα.

Ένα άγαλμα ανακαλύφθηκε σε βυθισμένο υποβρύχιο έξω από την Αίγυπτο.
Μια ομάδα των θαλάσσιων αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον Γάλλο, Franck Goddio, άρχισε τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη το 1998.
«Είναι μια μοναδική περιοχή στον κόσμο", δήλωσε ο Goddio, ο οποίος έχει περάσει δύο δεκαετίες ψάχνοντας για ναυάγια και χαμένες πόλεις κάτω από τις θάλασσες.

Σήμερα, αυτά τα αρχαία αγάλματα, είναι ξεχασμένες μνήμες του παρελθόντος.

Μόλις αυτό ήταν μέρος του βασιλείου της Κλεοπάτρας.
Ήταν μια μεγάλη έκπληξη ότι πολλά αντικείμενα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφα. Μεταξύ των ευρημάτων ήταν τα θεμέλια του παλατιού, τα ναυάγια, οι κόκκινες στήλες γρανίτη, και τα αγάλματα της θεάς Ίσιδας και μια σφίγγα.
Μεταξύ των μαζικών ασβεστολιθικών ογκόλιθων ήταν ένας τεράστιος χαλαζίτης με την χάραξη ενός Φαραώ. Μια επιγραφή δείχνει ότι απεικονίζει τον Σέτι Ι, τον πατέρα του Ραμσή ΙΙ.
Οι δύτες ανακάλυψαν επίσης ένα κολοσσιαίο πέτρινο κεφάλι που πιστεύεται ότι είναι του Καισαρίων, γιος της Κλεοπάτρας και του προηγούμενου εραστή της του Ιούλιου Καίσαρα, και δύο σφίγγες, ένας από αυτούς πιθανόν να εκπροσωπεί τον πατέρα της Κλεοπάτρας, ο Πτολεμαίος ΧΙΙ.

Ένα άγαλμα λιονταριού στέκεται στο βυθό.

Μυστηριώδη αρχαία στοιχεία θαμμένα κάτω από το νερό.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υποβρύχιο μουσείο στην περιοχή. Έχουμε ένα ανοικτό πεδίο για την αρχαιολογία », δήλωσε ο Goddio.
Είναι ένας πραγματικά εκπληκτικός υποβρύχιος χώρος για τους αρχαιολόγους που έχουν ανακαλυψεί μέχρι τώρα 20.000 βυθισμένα αντικείμενα θησαυρών.

atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger