Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΤΟ CURIOSITY ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ


NASA
Πηγή Αθέατη γνώση: Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα - Η NASA τη Δευτέρα έδειξε τις πρώτες υψηλής ανάλυσης, έγχρωμες εικόνες πορτρέτο που ελήφθησαν από το rover στον Άρη, παραθέτοντας ένα ανάχωμα στρωμάτων βράχου, όπου οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εστιάσουν την έρευνά τους για τα χημικά συστατικά της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μια έγχρωμη εικόνα που δημοσιεύεται από τη NASA στις 28 Αυγούστου 2012 και που ελήφθει την 23η Αυγούστου δείχνει το Όρος Sharp στο παρασκήνιο που τραβήχτηκε από την 34 χιλιοστά Mast κάμερα του rover Curiosity της NASA.
 Η περιοχή γύρω από το χαλικώδη χώρο προσγείωσης  είναι ορατή στο προσκήνιο. Λίγο πιο μακριά, περίπου στο ένα τρίτο επάνω από το κάτω μέρος της εικόνας, στο έδαφος υπάρχει (ένας βάλτος). Πέρα από το βάλτο, στη μέση της εικόνας, υπάρχουν ογκόλιθοι-σκορπισμένοι, σε κόκκινο-καφέ όπως το χείλος ενός μέτριου μεγέθους κρατήρα. Στο βάθος, υπάρχουν σκοτεινοί αμμόλοφοι και στη συνέχεια πολυεπίπεδοι βράχοι στη βάση του βουνού Sharp. Μερική ομίχλη κρύβει τη θέα, αλλά η κορυφή στην κορυφογραμμή, που απεικονίζεται σε αυτή την εικόνα, είναι 16,2 χιλιόμετρα μακριά. Οι επιστήμονες έχουν ενισχύσει το χρώμα για να δείξουν τη σκηνή του Άρη υπό τις συνθήκες φωτισμού που έχουμε στη Γη.
[Image: 135205-mars-curiosity.jpg]

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger